Wednesday, November 08, 2017

Japanresan del 5

Denna dagen bestämde vi oss för att besöka det fina Nijo-slottet. Slottet som byggdes när Japan styrdes av en sho-gun. Jag var där förra gången och det var fantastiskt. Vi fick fint väder idag, solen sken och blå himmel. Det jag minns speciellt var golven, de byggdes så att det skulle "sjunga" om golven när man gick på dom, det knakade alltså, så man skulle höra om någon inkräktare kom. Golven knakar fortfarande fast det byggdes på 1600-talet. Vi gick sen i den fina trädgården. Förra gången fanns det ett jättemysigt litet fik som jag hittade, alla satt helt tysta och man satt på golvet till låga bord, tyvärr var det stängt i år. Vi åkte sen vidare till ett ställe där man kunde äta jättegod thai-mat, oftast är det allra godast mat på små ställen, här var en smal disk där man kunde sitta sådär 5-6 personer. Efter det här åkte vi upp i bergen, till Arishayma. Där finns jättefin bambuskog att gå i, finns en stor flod också. Jag tog fotot som jag är mest nöjd med från hela resan. En japansk mamma hjälper sitt lilla barn att få kimonon att sitta rätt, den är så underbar den bilden. Vi badade också i en varm källa här, utomhus. På kvällen tog vi oss tillbaka till Kyoto centrum och då skulle vi äta på restaurang där man grillar sitt kött själv. J och E åt jättelänge, jag är ju inte riktigt en människa som älskar kött så det var mest dom som åt.
Bilden på den gamla damen i japanska kläder är från vår hotellobby. Det var en fin trädgård även där bakom glas.

4 comments:

znogge said...

Så mycket spännande och intressant ni upplevt under denna resa! Kul dessutom att se dina härliga bilder. Vi åt på en liknande restaurang på Mallorca men jag valde en annan rätt medan Husse ägnade sig åt köttet.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja jag skriver ju mycket för att jag själv ska kunna gå tillbaka och läsa! Roligt om någon annan också gillar det!
Kram

Ingrid said...

Jättefina bilder och jag förstår dina känslor för den med mamman och dottern 😀 Alla bilder är härliga och dina upplevelser likaså. En blogg är väldigt bra att samla minnen i. Jag tänker också så.
Kram

ime said...

Ja allt är så intensivt när man är iväg så det är skönt att efteråt kunna titta på bilder och minnas 😊
Kram