Thursday, November 23, 2017

Torsdag

När jag gick hem från jobbet igårkväll såg jag att det lyste i ett konditori som ligger nära där jag bor. Det såg så mysigt ut, juldekorerat med tomtar och annat, fick en liten förnimmelse av hur julen kändes som barn. Nu får man inte den känslan längre, allt har blivit så hysteriskt. Jag pyntar inte särskilt mycket hemma heller, mest lite änglar. Ska inte ha någon gran i år, har haft en liten plastgran sen jag flyttade in i min lägenhet, men i år ska jag ju åka bort mellan den 23-25. När vi bodde i hus de sista åren så var det barnens uppgift att köpa gran och dom kom hem med större gran för varje år. Svea, min första perserkatt, älskade granen, hon låg under den i flera veckor, drömde säkert om att hon var ute i skogen. Sen blev det lilla Svala, min perser som bara blev fyra år, som blev som tokigast i granen, speciellt i kulorna som hon plockade ner och lekte med. Det är första gången på väldigt länge som jag inte ska vara hemma på julafton, jag och S var ju hos min kusin i Malmö för två år sen, men då åkte vi ju hem och sov här. Men jag ser fram emot att få åka till Stockholm och fira jul hos S. Hinner väl en sväng på stan när jag kommer fram med tåget, har inte varit där uppe sen i januari.
Idag är sista dagen på veckan i butiken, min sista hela lediga helg innan jul. Ska försöka ta vara på den, det är julskyltning i stan på söndag, kanske går en sväng. Ska bli skönt att slippa jobba Black Friday och julskyltningen.

4 comments:

ibod11 said...

Alla har vi våra egna uppfattningar om hur julen ska se ut. En del blir glada av att ställa fram bara några få speciella prydnader och en del, som jag, älskar att fylla hela bostaden med tomtar, röda gardiner och massor av annat julpynt. Inget är fel utan alla gör det som är rätt för dem.
Så mysigt att få ett minne av barndomens jular och jag hoppas att din jul i Stockholm blir riktigt fin. Men det är klart att den blir när du firar med din dotter :D
Kram

ime said...

Det skulle vara roligt att se ditt hem när det är julpyntat!
Ja jag är säker på att julen i Stockholm blir jättemysig!
Kram

znogge said...

Vi kommer att ha gran för det hör till. Dock ivrar Husse för en plastgran men jag är lite kluven i frågan. Annars blir det mest blommor och ljus. Pynt är inte så aktuellt för vår del.

Kan tänka mig att det är skönt att slippa arbeta en dag som denna.

Kram och god fredag!

ime said...

Det är såklart mysigt med en äkta gran. Plastgranar doftar inte.
Kram