Wednesday, November 07, 2018

Ledig onsdag

Lediga vardagar är inte att förakta. I morse fick jag sova ut. Drack mitt morgonkaffe i lugn och ro i soffan med lilla katten Tilda jämte mig. Ett hem utan katt är inget riktigt hem. Har varit och handlat, när jag kom hem var hantverkarna på plats i mitt badrum. Båda katterna hade gömt sig men Tilda kom fram när hon hörde mig. Jag ska köpa ny toastol när allt är klart i badrummet, skulle gärna renoverat helt men har inte råd nu. När vi bodde i huset gjorde jag en hel badrumsrenovering, det var så roligt när det var klart, golvvärme, kakel, en glasblocksvägg till dusch, värme för handdukar.
Igår var jag på ett möte för att analysera konsekvenser för en ombyggnad där jag jobbar. Flera yrkeskategorier och människor ska flyttas från Helsingborg till våra lokaler. Vi är jättemånga i det huset. Det var intressant men jag kände skillnaden mot vad vi jobbar med. Vårt tempo och stress är det inga andra som har. När mötet var klart och jag gick tillbaka var det långa köer, jag jobbade sen till kvart över 5 och det är inte roligt att gå hem och lämna över till kvälls- och nattpersonal när det ser ut så.

6 comments:

Eva i Dalarna said...

Hej. Brukar läsa din blogg, tycker det är roligt att läsa hur folk har det. Men jag får inte riktigt klart för mig vad det är du jobbar med? Det verkar vara ett otroligt stressigt jobb.

ime said...

Hej! Jag jobbar med att boka resor, färdtjänst och sjukresor. Verksamheten startade upp i somras efter vi fått sex veckors utbildning. Kul att du läser min blogg!

Znooge said...

Stress och högt tempo är inte bra i längden men det verkar tyvärr vara vanligt på många arbetsplatser numera. Inte helt bra alls...

Kram

ime said...

Ja det är nog ovanligt med jobb idag där det inte förekommer stress.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Härligt med en ledig dag mitt i veckan och att sitta i soffan med en kopp kaffe och en katt verkar ganska trevligt :) Ännu mer perfekt hade det självklart varit om hantverkarna var klara. Oj, vad du kommer att njuta sedan.
Stressen verkar bara fortsätta på ditt jobb. Hoppas det är på gång med en plan för att få det att fungera bättre. De borde inte åta sig mer arbete än de har resurser för. Jag antar att facket godkänner allt som händer för på en så stor arbetsplats måste det nog finnas kollektivavtal.
Kram

ime said...

Ja vi har nyanställda som håller på att utbildas, det tar ju dock lite tid innan dom är igång för fullt. Ja vi har kollektivavtal, att jobba på ett ställe utan kollektivavtal är nog inte aktuellt för min del.
Kram