Friday, December 25, 2020

God fortsättning

 



Ja då har julafton passerat. Var länge sen den firades hemma. Har ju mest varit i Stockholm de senaste jularna. Det blev en lugn och behaglig jul. Lite vacker musik, såg konserten med Ann Sofie von Otter från Wien. Vi åt lagom mycket julmat. Sen dök kusin I upp, hon firade hos sin mamma, 90 år, en bit härifrån men hade förvarnat att hon ville träffas ute en stund. Så på kvällen kom hon som en stormvind med sittunderlag, filtar, julduk och ett ministormkök där hon värmde glögg och bjöd på mjuk pepparkaka. Vi satt på bänkar på min innergård. Det var nog det mysigaste inslaget på hela julafton. Hon är sån härlig friluftsmänniska som jag aldrig varit i närheten av. Men det var jättemysigt.

Nu fortsätter ledigheten några dagar till. Idag är det lite sol men kallt, vi ska gå ut på en promenad. 

Vi skickade några julklappar till Dante. Han hade önskat sig en katt så det blev en som man kunde sätta batterier i så den kunde springa, men den tyckte han var läskig. Vi fick en film där han inte vill gå i närheten av den, har sett den många gånger och skrattar lika mycket varje gång. Stackars stora lilla Dante.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Ni verkar ha haft en fin julafton och en del trevliga inslag som kanske inte hör till vanligheterna. Att sitta på gården och värma glögg på stormkök kanske kan bli en tradition. Men det krävs så klart bra väder då :D Dante vänjer sig nog vid katten snart och om han inte gör det kan man ju alltid ta ur batterierna.
God fortsättning :D
Kram

ime said...

Ja det var riktigt mysigt att dricka glögg ute men om corona går över tror jag inte vi gör om det ☺ då blir det nog inomhus.
Dante är väl lite mer intresserad av katten om man inte startar den 😀
Kram

Znogge said...

Så bra det blev ändå. Numera får man tänka i nya banor och det går det med. Sedan kan man väl ändå känna att man längtar efter det normala. Hoppas allt lugnar sig när vaccineringen kommer igång.

Kram och god fortsättning!

ime said...

Ja det blev bra detta med men trist att inte kunna fira med Dante.
Kram