Sunday, July 16, 2023

Härlig dag på Den blå planeten

 




Familjen från Stockholm är nere i Skåne och igår skulle vi träffas, S kom på den briljanta idén att åka till Den blå planeten utanför Köpenhamn. Jag har aldrig varit där men det var en jättetrevlig uplevelse. Vi körde till Malmö och parkerade bilen där, åt först lunch på Centralen och tog sen Öresundståget över bron och gick av på Kastrup, Köpenhamns flygplats. Där tog man sen metron en station. Det var fantastiskt mycket att se på,  alla sorters fiskar, sköldpaddor och en liten regnskog med massor av exotiska djur. Man kan gå in i en tunnel där hajar och rockor simmar omkring en. Dante var i sitt esse, han älskar ju sköldpaddor. Men det är spännande även för vuxna. Det ligger direkt vid havet så vi satt ute i solen också en del. På vägen hem när vi skulle ta metron tillbaka kom ett tåg snabbt och Dante sprang på, jag som är en laglydig medborgare ville lösa biljett först och när jag tittade upp så var både tåget och Dante med föräldrar försvunna! Jag stod helt ensam kvar, men metron går ofta så efter ett tag kom jag också iväg 😀 visserligen är metron förarlös och ingen personal men blir det en kontroll är böterna höga. Tillbaka i Malmö var vi hungriga och familjen ville ha den klassiska falafeln, till och med Dante ville ha falafel i Malmö, finns ingen lika god i Stockholm, så vi körde till Värnhem. Ni som sett Tunna blå linjen förstår känslan när man ser polis inne i falafelbutiken som handlar.

Min svärson K har skadat foten på samma sätt som jag,  det hände precis innan dom åkte ner. Han har ingen fraktur men även en stukning gör ont, han har varit och röntgat foten här nere. Inte nog med det, Dante bröt nyckelbenet i veckan, han är en livlig kille och hade hoppat och landat så olyckligt att han bröt nyckelbenet, stackare, så han har också varit och röntgats. Nu har han en mitella så det ska hållas på plats och göra mindre ont. Nu får ingen mer bryta något!

5 comments:

znogge said...

Så härligt att den lilla familjen är nere på besök. Vilken bra dag ni fick tillsammans. Den blå planeten har vi aldrig besökt men det låter som ett trevligt alternativ att ha i åtanke. Kan tänka mig att det är spännande för såväl stora som små.
Så snopet att du missade tåget men det löste sig ändå. Nej, nu får det inte brytas något mer utan nu kan det verkligen räcka.

Önskar en god måndagskväll nu!

Kram

ime said...

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Den blå planeten, väldigt trevligt och det gillar nog dina barnbarn också.
Nej några fler skador vill vi inte ha, det får räcka!
Kram och detsamma till dig!

Znogge said...

Jo men jag tror att det kan vara alldeles perfekt med ett besök där tillsammans med dem.
Nu får det räcka ja!

Kram och god kväll!

ibod11 - Ingrid said...

Vilken trevlig dag med massor av spännande fiskar och annat att titta på. En stund i solen låter inte heller fel. Vad snopet att både tåg och Dante med föräldrar var borta när du var klar. Men jag skulle ha gjort likadant för man vill ju följa regler och lagar :D Men vad mycket ni har råkat ut för allihop. Dantes mamma verkar vara den enda, om jag har förstått det rätt, som inte har gjort sig illa. Jag håller med dig om att nu får det väl räcka.
Kram

ime said...

Ja Den blå planeten var ett riktigt trevligt besöksställe.
Det är nog för att jag jobbar med det jag gör, jag får samtal som ska til kollektivtrafikens kundtjänst ganska ofta och frågor om böter när man åkt utan biljett, det kostar 1500 kr i böter i Skåne och säkert mer i Danmark. Så jag vågar inte chansa att åka utan biljett.
Ja min dotter har hållt sig på benen och det hoppas jag hon fortsätter göra.
Kram