Sunday, July 30, 2023

Njuter av semester

 Igår träffade jag kusin I,  vi gick en runda på stan här hemma och sen satte vi oss på ett fik på Lilla torg och satt där en bra stund. Vädret var härligt, soligt och varmt. En mysig stund i folkvimlet i min lilla stad. Det är så roligt att träffa henne, vi pratar om de som inte finns med oss längre, min lilla mormor som var hennes farmor t ex.  Det är inte så många jag har kontakt med som man kan prata med om såna minnen. Nu finns det inga kvar i generationen över oss, hennes mamma dog förra sommaren. Vädret ja, jag gläds när meteorologerna har fel. Det är soligt och fint idag också. Jag har städat och bakat en jordgubbs- och rabarberpaj som jag precis suttit på balkongen och ätit. Är så nöjd med att ha semester. Men kan erkänna att nöjdheten har mycket med vädret att göra. Hoppas meteorologerna har fortsatt fel i veckan.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag kan nästan känna hur bra du mår och att du trivs med livet och de härliga semesterdagarna :D Det är så roligt att läsa och så välbehövligt för dig. Jag håller tummarna för att meteorologerna har fel några dagar till :D
Kram

Kristine said...

Trivelig og fint med kusinetreff iblant!
Kose seg og prate sammen, oppdatere hverandre, og så videre.
Ønsker deg en fortsatt fin juli-søndag ^^

ime said...

Ingrid: vad härligt att det framgår att jag trivs väldigt bra nu! Man kan ju inte påverka vädret men det är ljuvligt med sol och värme.
Kram

ime said...

Kristine: ja visst är det trevligt med kusinträff!
Önskar dig detsamma och tack för kommentaren!

Znogge said...

Vilken bra dag det blev och så härligt att meteorologerna hade fel. Det är ju alltid skönt att vara ledig men fint väder underlättar en hel del när det gäller vissa aktiviteter. Det går det inte att komma ifrån. Allt blir så mycket enklare när solen skiner tycker jag.
Just nu åskar och regnar det här. Lite imponerande med åska två dagar i rad med tanke på att det inte varit så varmt...

Kram och god måndag!

ime said...

Allt blir roligare med solsken, även om man bara ska vara på balkongen och läsa. Jag försöker ta vara på de tillfällena när solen tittar fram.
Ja det åskar här också idag, märkligt faktiskt.
Kram