Thursday, July 27, 2023

Torsdag

 Nu är jag inne på min fjärde semesterdag. Njuter av att sova ut på morgnarna, läsa lite, ibland på balkongen, koppla bort jobbet klarar jag av bra, det enda jag önskar är lite varmare temperaturer. I måndags var det varmare och då är det skönt på balkongen. Jag sträckläste en bok som handlade om Estonia-katastrofen skriven av Kent Härstedt. Den var väldigt bra, det går inte att föreställa sig vad de som var med på båten fick uppleva men han beskrev det bra. Jag har också kollat på en dansk serie, Chorus girls, den rekommenderar jag. Den har fått bra kritik och speglar 70-talet bra. Finns på SvT play. Den handlar om ett antal tjejer som dansar på en revy. Starka skådespelarinsatser och både rolig och tragisk .

Imorgon åker jag och E till Köpenhamn. Vädret ser ut att bli bättre och det ska bli roligt att komma iväg till den härliga staden. Strosa runt lite och äta gott. Hoppas min fot inte gör alltför ont, vi får gå sakta helt enkelt.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Härligt att du njuter av din ledighet och att du kan koppla av med en bok på balkongen och sova ut på morgnarna. En trevlig dag i Köpenhamn gör säkert också gott för ditt mående och jag hoppas att vädret håller vad det lovar. Det är nog bra med lite försiktighet gällande foten men jag hoppas att den ska klara av att strosa omkring utan att bli sämre.
Kram

ime said...

Ja Köpenhamn är alltid roligt att komma till, lite puls, trevliga butiker och dansk mat. Det ser ganska hoppfullt ut med vädret. Jag känner inte att foten blir sämre av att jag går mycket, det är mer att jag fortfarande har lite smärtor. Men det ska förhoppningsvis gå bra.
Kram

Znogge said...

Så skönt att komma ner i varv, sova längre och njuta av en bok på balkongen. Det är så det ska vara på semestern. Sedan kan jag tycka att sommarvädret lämnar en hel del att önska som det är nu.
En tur till Köpenhamn är absolut inte fel och ni prickade verkligen in rätt dag vädermässigt. Trots att vi bor så nära är det väldigt sällan som vi är i Köpenhamn numera. Vi kom av oss i samband med pandemin på något vis. Det måste det bli ändring på känner jag!

Kram och god fredagskväll!

ime said...

Ja Köpenhamn är en riktig pärla. Det är roligt att ha så nära dit, lite puls, trevliga matställen och lite internationell känsla.
Jag hoppas vädret inte blir så illa framåt, man behöver sol och värme för att orka hela den mörka årstiden.
Kram