Thursday, August 10, 2023

Malmö-besök


 Idag tog jag tåget till Malmö. Väl framme var jag sugen på en hamburgare på Texas Longhorn, men jag fattar inte riktigt vad som hänt med deras priser, över 200 kr för en hamburgare. Jag har ätit där många gånger men inte betalat så mycket. Nej det fick faktiskt bli Max istället. Strosade sen den vanliga rundan, en sväng inom Småland hör alltid till, fin inredning, kläder, blommor med mera. Hade dock inga planer på att köpa något. Såg en härlig ullig tröja men den gick på 3000 kr!? Nej det fick bli en mjukglass istället, det regnade lite smått men jag satt under en stor markis. Gick vidare till &other stories, där var inget särskilt jag tyckte var fint. Var en sväng inom Åhléns city också, köpte en läppolja från Clarins, det blev det enda idag. Det var ganska mycket folk på stan, deras stora festival startar imorgon så det byggdes för fullt. Skönt att komma iväg lite men fy vad kallt det är. 

4 comments:

Ingrid said...

Kanske är hamburgarna godare och har bättre kvalitet på den dyrare restaurangen men jag skulle inte heller tycka att det var värt det priset. Sist jag åt på Max så fick jag en god vegansk burgare och till ett helt ok pris :D Jag ler lite åt att du valde att köpa en mjukglass i stället för den dyra, men säkert väldigt fina, tröjan. Någonstans måste man sätta en gräns för vad saker får kosta. Men ibland kan man ändå tycka att en dyr sak är så fin att man är villig att betala mycket. I de fallen är det säkert värt det :D Fint att du fick en så skön dag trots brist på värme. Men den verkar komma snart :D
Kram

ime said...

Ja Texas Longhorn är ett bättre ställe än Max, inte i klass med Peder oxe som jag åt på i Köpenhamn, men de är inte så bra att jag ger över 200 kr för en hamburgare. Det är lite intressant med hamburgare för J var och testade ett ställe som har fått jättebra recensioner för sina hamburgare, det är en foodtruck, J tyckte dom var goda men han har ätit hamburgare hos Gordon Ramsay i Las Vegas och det är den bästa hamburgaren han ätit.
Nej 3000 ger jag aldrig för en tröja, där går verkligen gränsen.
Ja värmen ser ut att komma kanske nästa vecka, jag vill gärna ha mer sommar.
Kram

znogge said...

Hmm... Tyckte jag kommenterade här igår. Det var dyrt för en burgare. Det dyraste jag har betalat i Sverige är nog 179 kronor tror jag.
Det var ingen billig tröja det. Den summan skulle jag kunna betala för en bra jacka eller kappa men för en tröja så känns det väldigt mycket. Även om det inte blev så mycket shoppat så är det alltid trevligt att insupa lite storstadsatmosfär.

Önskar en god lördag nu!

Kram

ime said...

Ja 3000 kr för en tröja är på tok för mycket. Oavsett hur fin den är. Turen till Malmö var inte för att shoppa, jag gillar att åka till Malmö emellanåt för att, precis som du skriver, få lite storstadsatmosfär och sen är det alltid kul att kolla in lite andra butiker.
Kram och detsamma till dig!