Wednesday, January 24, 2024

Läget

 Nu har jag jobbat två dagar på kontoret efter att ha varit hemma en hel vecka. Jag var hos läkaren i måndags, jag var så väldigt trött och hade värk i kroppen, var osäker på om jag skulle orka jobba och om jag inte orkat behövde jag en sjukskrivning. Men det var inget konstigt hos läkaren. När jag berättade att jag haft covid i november som tog en månad innan jag kände mig bra och en omgång migrän, feber och värk i kroppen i slutet av december och en ny omgång nu i januari så tyckte läkaren att jag "skulle tänka på att jag faktiskt är 60 år och att det kan ta tid att repa sig". Ja det har hon ju rätt i, själv såg hon ut att vara 22.  Det här med värken på utsidan av låren som jag gått med ett tag ville hon sätta två kortisonsprutor i. Men det tackade jag nej till, det lät inte alls lockande. Får hoppas det ger med sig. Jag känner mig bättre nu men är rätt trött. Kontoret imorgon också sen jobbar jag hemifrån på fredag. Nästa vecka är det februari, vi går sakta men säkert mot vår.

6 comments:

znogge said...

Det var i och för sig skönt att det inte var något och du har ju haft oturen att åka på flera baciller. Kanske har du inte hunnit återfå krafterna där emellan helt heller. Sedan tycker jag personligen inte att 60 är någon ålder att tala om. Visst, vi är inte 25 längre men 60 är ingen ålder som trycker. Kortisonsprutorna hade jag också tackat nej till.
Skönt att det bara är en dag kvar på kontoret och sedan arbete hemifrån på fredag. Helgen närmar sig med andra ord. Hopps den bjuder både på återhämtning och kvalitetstid.

Kram och god kväll!

ibod11 - Ingrid said...

60 år är inte likvärdigt med stora hälsobesvär, även om det börjar krypa närmare för många då. Jag vet inte om du kände dig avfärdad eller om hon hade en bra förklaring till varför åldern var viktig. Jag hoppas på det sista.
Jag tycker även att första impulsen inte borde vara att ge kortisonsprutor utan att utreda vad som kan vara fel. Jag har varit med om något liknande då läkaren utan förklaring gick iväg och sedan kom tillbaka med en spruta som var klar att använda. Jag hann inte ens fundera utan det var bara att ta emot. Det resulterade bara i mer smärta och hjälpte inte ett dugg. Kanske skulle det ha hjälpt dig men jag hade också tackat nej. Förhoppningsvis blir du fri från dina besvär snart. Vårsolen och kanske lite värmen kan göra underverk så jag hoppas det blir så inom en inte alltför lång framtid.
Kram

ime said...

Znogge: nej jag upplever inte heller att 60 skulle vara en hög ålder, speciellt inte eftersom jag ofta tror att jag är yngre än så 😊
Läkaren försökte faktiskt övertala mig att ta sprutorna men jag ville inte. Har hört andra som säger att de får ta på nytt sen, jag vill inte börja på något som jag kanske får fortsätta med.
Ja denna helgen hoppas jag blir bättre än förra i alla fall.
Kram

ime said...

Ingrid: jag upplevde att läkaren menade att i min höga ålder 😊 ska man inte oroa sig för att det tar tid att återhämta sig. De här smärtorna jag har skulle kunna vara trokanterit, en inflammation i en slemsäck i höften. Men symptomen stämmer inte riktigt för jag får inte mer ont av att gå, det gör ont på natten och när jag reser mig upp, därför känns det konstigt att behandla det med kortison med en gång. Jag tycker det har blivit lite bättre så kanske var det mina influensasymptom som förvärrade det innan. Hoppas det blir bättre i vår!
Kram

Eva i Dalarna said...

60 är väl ingen jättehög ålder, särskilt inte nuförtiden när folk lever till de är över 90. Men man är ju inte 18 direkt....Hoppas du snart känner dig bättre på alla sätt och vis.

ime said...

Nej jag tycker inte heller att jag känner mig lastgammal ☺
Tack Eva!