Thursday, January 11, 2024

Torsdag

 Igår var jag på sjukhuset och gjorde en bentäthetsmätning. Det dröjer lite innan jag får svar men jag har visst krympt 2 cm på längden och är nu bara 1.58 lång. Fick en spontan replik av min  son att jag får bättre plats i en flygplansstol nu. Ja kanske det, har dock inga planer på att flyga någonstans. Vad som kändes som väldigt skönt var att när jag tog tåget hem, en timme tidigare, var det fortfarande ljust fast klockan var över 4 på eftermiddagen, så skönt!! Det blir lite ljusare för varje dag och det glädjer mig mycket. Så mycket det gör också att åka hem en timme tidigare. Tråkigt att man måste jobba så mycket. Finns ju mycket roligare saker att göra. Bara en arbetsdag kvar denna veckan i alla fall.

4 comments:

Znogge said...

Då är det bara att vänta på svaret. Husse har krympt väldigt mycket men när han kollades var det inga konstigheter. Även hans mamma och mormor krympte mycket så kanske finns det en ärftlighet i det.
Skönt att helgen närmar sig så att du får koppla av lite och inte tänka på jobbet. Man behöver den balansen.

Önskar en god kväll nu!

Kram

ime said...

Det handlar nog om hur mycket man krymper på kort tid, 3 cm på ett år ligger nog gränsen på, det är säkert ärftligt ja.
Ja jätteskönt med helg, det är det alltid!
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Jag håller tummarna för att du inte är benskör men bra att du fick göra den undersökningen. Jag blir kollad för att medicinerna påverkar bentätheten och jag har många gånger tänkt att många borde få göra den undersökningen. Kanske fick du göra den för att du bröt foten i somras. Det brukar vara då man får möjligheten. Jag har också krympt 2 cm sedan jag var som längst och det tror jag är ganska normalt. Man trycks ihop på längden och kanske ökar på bredden :D
Här är det inte ljust lika tidigt som hos er men om några månader har vi gått om och i sommar blir det aldrig riktigt mörkt :D
Njut nu av din lediga helg och av att dagarna är ljusare :D
Kram

ime said...

Ja det var för att jag bröt foten som jag gjorde denna undersökningen. Jag hade hellre krympt på bredden 😊 skojar bara, man ska vara glad så länge man har en frisk kropp.
Jag är fascinerad av ljuset uppe hos er på sommaren, skulle vilja uppleva det nån gång.
Kram