Friday, May 25, 2018

Fredag

Har inlett helgen med ett glas rosé på balkongen, så härligt!
Vi får två sommarkort var på jobbet, alltså kort som man reser med på alla tåg och bussar i hela Skåne i två månader. Jag funderade på vem som skulle få det andra och kom på att jag kunde ge det till lilla T som jag jobbade med i butiken. Roligare att ge det till någon som använder det mycket, skulle jag ge det till en väninna så kanske det bara hade använts några gånger, T blev jätteglad, det kostar ju 695 kr att köpa och jag vet att hon har det lite tufft emellanåt så det kändes så bra.
Jag var och fixade ögonbrynen efter jobbet. Var hos ny hudterapeut här i mina kvarter. En ung tjej som höll en lång föreläsning för mig när jag låg där och hade färg på brynen. Jag som tycker om när terapeuten är lite tyst. Hon pratade på som bara den om vad jag skulle använda till min hy som är äldre och har lite rynkor, som hon sa. Jag ska använda hydraloridsyra enligt henne. Jag brukar inte berätta att jag är utbildad hudterapeut själv. Jag kunde inte fatta vad hon menade, hydraloridsyra? Jag frågade om hon menade hyaluronsyra. Ja, det gjorde hon. Sen sa hon att det var jätteviktigt att man inte använder hudvård med starka kemikalier för det går ner i blodomloppet och sedan till levern. What??? Jag frågade vad hon gått för utbildning, det var en utbildning jag aldrig hört talas om och hon var inte med i SHR, Sveriges hudterapeuters riksförbund. Det är ju en garanti mot kunderna om man är med där, för då är det en godkänd hudvårdsutbildning. Alltså, det finns inga starka kemikalier i hudvård som säljs i Sverige, vi har bra regler om det. Sen går INGA produkter ner i blodomloppet och vidare till levern. No way. Jag sa ju lite försiktigt till henne att det ofta är en myt att produkter går ner i blodet, men hon var säker på sin sak. Ja, jag säger då det. Brynen blev jättebra, det klagar jag inte på. Men jag skulle aldrig gå till någon och göra en ansiktsbehandling som inte har en riktig utbildning. Det är så synd att det finns humbugutbildningar som lär ut helt galna saker.

4 comments:

znogge said...

Skönt att ögonbrynen blev bra i alla fall men det blev ju nästan lite pinsamt när du kunde mer än vad hon gjorde. Gäller det mer avancerade behandlingar är det nog klokt att välja någon annan. Själv hade jag också föredragit lite mer tystnad...

Kram och ha en härlig helg!

ibod11 - Ingrid said...

Härligt att du unnade dig en skön stund men så synd att den pratades sönder och dessutom av felaktig information. Jag vet inte om jag hade kunnat hålla inne med vad jag tyckte om jag hade varit i den situationen. Förmodligen hade jag väntat tills behandlingen var klar och då berättat hur jag vet att det hon sa inte stämmer. Nu vet jag inte mycket om det området så det är inte aktuellt men jag blir lite irriterad å dina vägnar ;)

Kram

Anneli said...

Hej Ime,
Vad underbart med ansiktsbehandling, men jag tenderar att hålla med dig att man vill att den som utför behandlingen skall vara tyst. Men du skriver att personen är ung och hon kanske bara ville vara trevlig och serviceinriktad och visa sig lite kunnig. Men man önskar att de fick lära sig i utbildningen att kunden skall få tillfälle att slappna av och njuta. Själv brukar jag tala om för den som masserar eller utför ansiktsbehandlingen att jag skall passa på att sova lite...Haha och då blir det tyst.

Det där med att prata om produkter kan också vara en säljteknik om salongen säljer ett visst märke. När de frågar mig vad jag använder, för att sedan tala om att deras produkt är mycket bättre, så blir de genast tysta när jag talar om att jag bara använder Estee Lauder.

Vilken fin förmån att få buss-tågkort via jobbet!

Kram och ha en underbar helg!
Anneli

ime said...

Inställningarna på min blogg verkar ha ändrats och jag hittar inte hur jag ska kunna svara på kommentarerna. Får bli ett svar så här.

Znogge: ja det kändes lite pinsamt när hon snackade om fel saker men det är utbildningen det är fel på. Tyckte nästan lite synd om henne. Kram

Ingrid: jag försökte rätta henne lite fint att produkter aldrig går ner i blodet och vidare till levern men det trodde hon inte alls på. Men jag har ju läst mycket om det här och tror mer på forskare. T ex kan inte heller ämnen från deodoranter ta sig in i kroppen och orsaka bröstcancer som många tror. Kram

Anneli: ja hon ville absolut vara trevlig och serviceminded och ge mig en massa tips men det var ju råd som var lite galna. Önskar dig också en underbar helg! Kram