Tuesday, May 08, 2018

Obehaglig natt

Jag vaknade i natt av ett högt märkligt ljud, det kändes så olustigt så jag gick upp. Kunde först inte se något men plötsligt upptäckte jag brandmän i huset precis mittemot, vi har två hus i vår förening. Kändes fruktansvärt obehagligt, jag såg aktivitet i trapphuset och två tjejer som stod utanför ingången. Jag tog på morgonrocken och gick ut, frågade vad som hänt och den ena tjejen berättade att en spisplatta glömts. Förmodligen var det bara rökutveckling, ingen riktig brand tack och lov. Det är kusligt att bli väckt så här på natten och jag hade väldigt svårt att somna om. I morse såg jag att två fönsterrutor i trapphuset var borta. Vi hade brandutbildning på nya jobbet så jag har precis fått massor av information och fått släcka både med brandsläckare och med brandfilt. Blev också uppdaterad om att man aldrig får gå ut i ett rökfyllt trapphus. Även om man bor på första våningen kan man dö av röken. Men jag förstår att många får panik och hellre vill ta sig ut men det är faktiskt mer tryggt att vara kvar i sin lägenhet.
Stora problem i tågtrafiken, nya strömförsörjningproblem idag. Det var massor av folk på stationen i Hässleholm, inga tåg gick vidare söderut. Jag hade tur som kom med ett Öresundståg som gick åt mitt håll. Jag fattar inte varför det kan bli problem med strömmen??

4 comments:

znogge said...

Usch så obehagligt att bli väckt på ett sådant sätt. Vi har regelbunden brandutbildning på skolan och det känns tryggt. Jag har varit med om en brand i mitt föräldrahem så det gäller att veta hur man ska agera.

Kram och ha en härlig onsdag!

ime said...

Usch värsta mardrömmen att behöva uppleva brand på riktigt.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Fy, så otäckt att vakna och se det du såg. Även om det inte var det värsta scenariot så kommer alla hemska tankar om vad som skulle kunna hända och det är klart att du inte bara kunde somna om. Tur att det inte blev värre i alla fall.
Bra att ni har brandutbildning. Det gör nog stor nytta om något skulle hända. Kanske är det lättare att tänka lugnt och rationellt vid ett tillbud om man har fått den utbildningen.
Kram

ime said...

Ja jag tror det är bra med brandutbildning. Tror jag skulle klara av en brandsläckare om det skulle behövas.
Kram