Friday, November 22, 2019

Ledig dag

Idag är jag ledig för att sen jobba helgen. Denna dagen är fulltecknad, jag har precis varit på mammografi, sen ska jag göra en synundersökning, efter det klippa mig och avsluta med tvättstugan. Hur hinner folk med som jobbar heltid dagtid? Känns lite tråkigt att ha allt detta inplanerat på den enda lediga dagen under veckan. Synundersökning gjorde jag för ett och ett halvt år sen och det hade inte förändrats på fyra år. Nu har jag suttit vid dator i ett och ett halvt år, har väl inga problem att se där men jag tycker jag ser sämre på långt håll. Även om min syn inte har förändrats så funderar jag på att skaffa ett par glasögon till. Mina bågar är fem och ett halvt år gamla, ja glasen också, skulle dom gå sönder har jag inga andra. Jo slipade solglasögon men dom kan jag ju inte ha när jag jobbar.
Uppfödaren som jag köpte Zelda av la in ett foto på en av sina katter och genom henne fick jag kontakt med en tjej som har en helbror till Zelda. Hon skickade bilder på honom och jag skickade på Zelda och det var jätteroligt att se. Dom verkar inte ha samma temperament för hon kunde klippa pälsen på honom själv, han stod helt stilla. Zelda skulle ju aldrig gå med på det. Minns en gång när vi var hos veterinären för någon undersökning, hon fräste och högg så dom fick sätta på henne tratt och linda in henne i en handduk. Tilda däremot är lugn. Henne kan jag hålla när jag får hjälp med hennes päls.

4 comments:

Znogge said...

Skönt med en ledig dag med tanke på att du hade en del som skulle fixas. När man jobbar heltid och dagtid så får det bli på helgerna. Nu när jag har valpkursen så tycker jag att helgen går i ett nafs.

Kul att få veta lite och se ett av helsyskonen. Djur är så olika. Miss T är vildast av alla syskonen så vi fick vad vi förtjänade ;-)

Kram och god kväll!

ime said...

Ja jag antar att man uträttar rätt mycket på helgerna när man jobbar dagtid. Men vissa saker måste man ju göra på en veckodag.
Haha 😁 vad roligt att ni fick den vildaste valpen!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är bra att du har en ledig dag i veckan så att alla ärenden hinns med men synd att du måste använda hela din dag till detta. Men, som du skriver, många har inte möjlighet att göra samma sak mitt i en arbetsvecka.
Det kan vara bra att ha ett extra glasögonpar att ta till om något skulle hända. Mitt ena glas lossnade nästan helt från bågen när vi var på Island. Jag köpte superlim i en mataffär och lyckade fixa det men tummen höll på att bli kvar på bågen. Trodde inte att superlim skulle torka på några sekunder och att det skulle vara så starkt, men det är det. Jag fick i alla fall loss tummen utan att huden stannade kvar på glasögonen ;)
Djur är också individer, precis som vi. Det är bara att se på de egna barnen för att se vilken skillnad det kan vara. Kul att ni fick kontakt med varandra och kunde utbyta erfarenheter :D
Kram

ime said...

Ja det är det jag är rädd för, att mina glasögon ska gå sönder eftersom dom börjar ha några år på nacken. Min syn hade inte förändrats men det blir nog ändå nya glasögon.
Ja djur är verkligen små egna individer. Det var jätteroligt att få se lille Tiger som han heter ☺
Kram