Tuesday, November 12, 2019

Tisdag

Jag och E var på C4 Shopping i söndags, trots att jag bor bara några km därifrån har jag inte varit där sen i somras när jag köpte 1-årspresent från J till Dante. Det blir helt enkelt aldrig av att åka dit. Eftersom jag bor i stan brukar jag göra mina ärenden här. Men visst är det fint där ute. E bjöd mig på sushi. Sen bjöd jag på hembakad äpplepaj hemma hos mig.
Igår morse var inte min Tilda som vanligt. Hon låg och sov på golvet där hon inte brukar vara och kom inte upp. Hon var precis som vanligt på kvällen innan. Zelda var framme och nosade på henne så hon märkte också att något inte stämde. När jag kom hem igårkväll var hon inte heller som vanligt, hon åt inte och vinglar lite. I natt har hon inte sovit hos mig som hon brukar. Nu på morgonen tycker jag att hon är lite mer sig själv, hon sover där hon brukar och hon har varit hos mig och spunnit och kelat. Det är så svårt det här, varje djurägares mardröm, man kan inte fråga djuret hur dom mår. Vill inte heller rusa till veterinären direkt. Uppfödaren jag köpte henne av berättade att ingen av hennes katter blivit mer än 8 år, Tilda är 11. Jag vet att hennes ålder är hög. Får avvakta och se hur hon mår, om hon blir som vanligt igen. Det är så ångestfyllt. Jag älskar verkligen mina djur.

4 comments:

znogge said...

Så tråkigt att inte Tilda är riktigt sig själv men det verkar vara lite bättre i alla fall. Någonting är eller har i alla fall varit fel och man önskar verkligen att de kunde berätta. 11 år låter inte som så hög ålder för en katt men det är kanske annorlunda för raskatter. Hoppas att hon återhämtar sig helt. Man märker i alla fall när djuren inte mår bra.

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag kan känna din oro och förstår hur jobbigt det är att inte veta hur det är med din fina kisse. Jag hoppas att det var något tillfälligt eftersom hon verkar ha blivit piggare igen. Man vill så klart alltid sina djurs bästa men det är inte alltid lätt att veta vad det är.
Kram

ime said...

Znogge: raskatter blir inte så gamla som huskatter. Min första perser blev 13 och så har jag haft en som bara blev fyra år. Tilda verkar lyckligtvis piggare, hon åt skinka ikväll. Jag blev så glad ❤ hoppas det håller i sig.
Kram

ime said...

Ingrid: ja Tilda verkar piggare nu ikväll, hoppas det håller i sig. Jag vill ha mina djur så länge som möjligt. Under förutsättning att dom mår bra såklart ❤
Kram