Saturday, May 01, 2021

30 april 2021



 Det var en väldigt vacker begravningsceremoni. Vacker musik och en solist sjöng så väldigt fint. Vi satt i en cirkel runt kistan och vi, om jag ska kalla oss för äldre, hade munskydd på. Kusin G:s döttrar är ju vuxna men dom hade inte munskydd. En 8 månaders pojke var också med. Efter akten körde vi i procession till gravsättning i Nävlinge. Jag får minnen från barndomen när vi åkte för att hälsa på i Nävlinge. Det var så roligt, det bästa jag visste. Som ett drömliv, att få bo på en liten gård och ha djur. Jag vet också att min mamma alltid hade en längtan dit, det är som att det är ett skimmer kring den orten och jag känner en tillhörighet dit. Konstigt egentligen. Vi hann prata en del trots att det inte var något efteråt. Jag visade det roliga fotot på dom tre syskonen som små för G:s döttrar och nu följer jag och hennes äldsta dotter varandra på Instagram. Hon stod sin mormor så nära. Jag och kusin I åkte sen om min hemort och min föräldragrav. Sedan åkte vi till Harastorps gästabud där jag bokat bord åt henne och mig. Det var soligt och fint väder så vi satt faktiskt ute och åt lammgryta. I var helt lyrisk över det stället. Det ligger så fantastiskt fint med vackra omgivningar och man hör fåren och lammen bräka. Sammanfattningsvis blev det en fin dag, inte så tung som man befarade utan jag kände en fin gemenskap och jag är glad att vi kunde vara med, jag och I. Känner att vi har en fin relation, hade önskat att man kunde ha mer relation med dom få släktingarna som man har.

6 comments:

Znogge said...

Så fint att det blev en bra dag och ett fint avsked även om sorgen och saknaden självklart var närvarande. Porträttet på din moster är verkligen vackert och jag tycker det är en fin tradition att ha ett foto så. När allt lugnar sig så hoppas jag på att kunna träffa släkten mer men än är vi inte där.

Kram och god 1 maj!

ime said...

Ja fotot är jättefint och jag håller med om att det är en fin tradition.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

En fin och vacker begravning ger också minnen som blandas med andra minnen från den tid man har haft tillsammans. Jag tror att din moster skulle ha tyckt om att ni hade trevligt och att det var en lättsam stämning mitt i sorgen. På min mans begravning hade vi också ett foto och det var skönt att kunna fästa blicken på hans ansikte i stället för på kistan.
Kram

ime said...

Ja min moster var en glad och humoristisk människa som hade nära till skratt.
Jag förstår att det kändes fint att se din man på fotot. Men du miste ju din man mitt i ert liv tillsammans, kan inte ens föreställa mig vad ni gick genom.
Kram

Från Glam till Damm said...

Jag beklagar sorgen. Vilken fin och värdig begravning ni verkar ha fått. Vad fint att du har sådana härliga minnen. Det är så de som gått före lever kvar bland oss.

Varm kram,

Anneli

ime said...

Tack Anneli. Ja det var en minnesrik fin dag trots allt.
Kram