Friday, May 21, 2021

Fredag

 


Är ganska utpumpad den här fredagseftermiddagen. Har varit en ansträngande vecka jobbmässigt.  Ibland blir man helt dränerad av att prata med människor hela dagen. Idag skulle jag ha en lite lugnare förmiddag med ergonomiutbildning via teams och sen medarbetarsamtal. Men det senare blev inställt, vi fattades en person och då kunde man inte vara utan mig. Lite tragikomiskt, jag tar upp emellanåt att vi är/har varit underbemannade för länge och idag blev det ju tydligt. Jag börjar längta efter semester, drygt 4 veckor dit. Jag försöker att inte tänka på planerna med utökade öppettider och borttagen flex. Det är så tråkigt. Jag är så utled också på att inte bryta av med att planera något roligt till helgen. Hoppas på sommarvärme snart så man i alla fall kan utnyttja balkongen. Köpte några nya blommor dit, stjärnöga och pelargon.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Du, och säkert dina arbetskamrater, kan verkligen behöva semester och jag hoppas att du får njuta av fint väder även om du inte planerar särskilt mycket. Du kommer säkert att göra några utflykter och strosa runt, kanske ta en fika någonstans och köpa dig något som gör dig glad. Men jag förstår ju att du helst vill åka till Stockholm och både se dig omkring och träffa dina nära och kära.
Kram

ime said...

Ja vi är nog alla i stort behov av lite ledighet. Du verkar veta exakt vad jag gillar att göra på min ledighet 😁 men det är ju några år som vi läst varandras bloggar.
Kram

Åsa said...

Tråkigt när arbetsförhållanden försämras speciellt när man börjar bli äldre, vid yngre ålder kan man acceptera större förändringar bättre, i alla fall har jag upplevt det så. Att umgås med olika människor hela dagarna suger även om det är digitalt, jag märker det om vi har många teams möten inbokade en dag, upplever också att det är mycket mer möten nu överhuvudtaget än innan pandemin. Här man hunnit ta båda sprutorna innan semestern så borde man kunna slappna av lite mer och våga sig ut på lite saker, i alla fall tänker jag så, håller man avstånd och undviker stora folksamlingar så borde det funka.

ime said...

Jag håller med, möjligheterna att byta jobb är större också i ung ålder. Nu får man nog hålla fast vid det man har till pensionen.
Men visst har man mer möten nu, vi hade inte alls så många möten innan pandemin, fattar inte vad det beror på. Vi har visserligen fått ny chef mitt i pandemin.
Ja jag ser fram emot andra sprutan och att man ska kunna planera lite mer roligheter.

Znogge said...

Så tråkigt när det flaggas upp för sämre arbetsförhållanden för med tanke på pandemin är det inte vad man behöver utan tvärtom. Just nu är det inte så lätt att byta jobb heller.
Förhoppningsvis så kan det bli lite större frihet när andra sprutan är i hamn.
Så fint det blev på din balkong

Kram och trevlig pingsthelg!

ime said...

Ja det är sant, man borde få roligare besked under den här tråkiga tiden än att det väntar försämringar. Byta jobb känns inte aktuellt, jag trivs ju med mina arbetsuppgifter och det är tryggt att vara anställd av regionen.
Ser väldigt mycket fram emot att få lite större frihet i samband med andra sprutan.
Kram