Saturday, May 08, 2021

Lördag

 


Jag hittade något idag på Blomsterlandet jag aldrig sett innan, piontulpaner, tycker dom är jättefina.

Vi har haft diskussioner med teamledare och chefen om förändringarna på vår avdelning via teams. Ingen ser fram emot att behöva jobba till 20, även om det kanske bara blir en kväll i veckan. Men det kommer ju att behöva finnas folk på plats längre på dagarna. Flexen ska försvinna, det som varit så skönt att ha. Det betyder ju att om man jobbar till 20 och man får ett samtal 19.55 som drar ut på tiden så ska vi ju ha övertidsersättning. Något dom inte verkar ha tänkt på. I torsdags efter ett möte ringde chefen mig och frågade om jag ville representera gruppen vid fortsatta diskussioner, jag blev lite paff för jag har ju bara varit där drygt ett år, men hon tyckte jag var konstruktiv i min kritik och vågade lyfta saker. Jag har ju alltid varit sån, vill gärna vara rak, försöka hitta lösningar istället för att bara gnälla. Jag vet inte vad resten av gruppen tycker om att jag ska vara nåt slags språkrör men jag sa ja. Kan jag påverka i någon riktning så känns det bra. Något som är lite konstigt är att ingen nämner något om facket. Jag har begärt utträde för den som är facklig representant på mitt jobb återkommer aldrig. När jag begärde utträde ringde dom mig från Vision i Stockholm och ville veta varför. Det var jag helt ärlig med, jag sa precis som det var. Varför ska jag betala höga avgifter till ett fack där representanten aldrig återkommer? Vi får väl se hur det blir med det här.

6 comments:

Znogge said...

Vilken vacker bukett och visst är den sortens tulpaner fina.

Helt klart är det så att de känner ett förtroende för dig och dina åsikter samt att du kan framföra dem på ett bra sätt. Spontant känns det dock som en fråga och förändring som facket borde vara involverat i. Vår förra fackliga representant var väldigt aktiv och på hugget men vår nuvarande gör inte mycket väsen av sig vilket jag tycker är tråkigt. Hen är alldeles för snäll men som facklig representant måste man ha lite skinn på näsan tycker jag. Att flextiden försvinner och att arbetsdagarna blir längre är två uppenbara försämringar tycker jag.

Kram och god lördagskväll!

ime said...

Ja förmodligen är facket involverat när allt ska klubbas, men jag tror ingen av oss anställda kommer att aktivt kontakta facket för att få hjälp här. Tydligen kan man både ändra arbetstider och ta bort flextid. Jag har vänt mig till facket för några frågor tidigare men den som är representant hos oss gör ingenting. Vision i Stockholm sa att vi kunde vända oss till dom centralt men jag kommer inte att göra det. Sen om någon annan i gruppen gör det vet jag inte.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Jättefina blommor i en fin vas. Jag har fyra olika varianter av Rainbow-vaser och jag tycker väldigt mycket om dem. Tyvärr är det sällan jag har blommor i dem men de har blivit väl använda under tidigare år.
Jag blir glad av att de vill ha dig som representant delvis för att du vågar säga vad du tycker. De vill alltså inte ha ja-sägare som bara håller med. Det måste ju även stärka dig och göra att du kanske vågar ännu mer. Konstruktiv kritik borde alltid tas emot som något positivt. Alla borde vilja ha en arbetsmiljö som gör arbetet lättare och roligare och det känns bra att ledningen också ser det så. Lycka till! Att fackrepresentanten inte hör av sig är så klart en besvikelse och jag förstår att du inte vill betala för ingenting. Kanske blir det ändring nu efter att du sa som det var.
Kram

ime said...

Jag visste inte att vasen heter Rainbow! Denna fick jag i 20-årspresent.
Ja vi får se hur det går och hur mycket vi kommer att kunna påverka. Centralt borde ju facket reagera när man går ur, det är ju det värsta tänkbara, att tappa medlemmar.
Kram

Från Glam till Damm said...

Så vackra blommor. Om man älskar både tulpaner och pioner är den ju helt perfekt! Och underbar färg.

Att kunna vara konstruktiv i sin kritik är en jättebra egenskap. Jag förstår att chefen frågade dig. De allra flesta har inga som helst problem med att vara kritisk. Få kan vara det på ett konstruktivt sätt och det är ju vad som ger grunden till en bra dialog. Kul!

Varm kram och tack för din kommentar hos mig!

Anneli

ime said...

Visst är dom fina!
Man tänker inte så mycket själv på hur man för fram sina åsikter, men jag blev ju glad över omdömet jag fick!
Kram