Sunday, September 12, 2021

Jobb jobb jobb

 Just nu uppfattas jag nog som negativ av mina chefer och jag har kommit till det stadiet att jag faktiskt inte bryr mig om vilket. Jag har så svårt för att spela en roll och låtsas att allt är bra, som många andra verkar ha lätt för. Jag har varit tydlig med att jag inte gillar att behöva jobba till 20 och har sagt på möten att om någon är sugen på dom tiderna byter jag gärna. Man ska ju gå in i allt med en positiv inställning för att bli omtyckt som medarbetare. Men det är som sagt inte min grej. T ex kommer man att ha sin 30-minuters lunch sådär vid 15 och sen när man egentligen behöver äta ett stadigare mål vid 17-18 då har man 15 minuters rast, vem hinner äta då? Detta har jag ju provat på och jag mådde verkligen inte bra av det. Hela oktober kommer jag att jobba till 17.30 eller 20 alla fredagar. Nu är inte alla nyanställda på plats ännu så förhoppningsvis blir det bättre då med schemat. Ja usch, jag är inte särskilt glad över jobbet just nu.

10 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag hoppas att dina arbetsgivare inte bara ser dig som gnällig utan att de faktiskt lyssnar och tar till sig av det som din erfarenhet visar. Jag vet inte hur stor personalomsättning ni har men jag har anat att många slutar. Du har varit kvar länge och är lojal och uppskattad så jag tycker att ledningen borde ta det du säger på allvar och fundera över lösningar. Särskilt om det är så enkelt (relativt) som att du kan få jobba hemifrån när det är kvällspass.
Stå på dig!
Kram <3

ime said...

Just på den avdelningen jag är på nu är det inte så stor personalomsättning, mycket beroende på att det är bättre arbetsuppgifter och tider än där jag var innan. Det har diskuterats om att få jobba kvällspassen hemifrån men inget är klart ännu. Jag jobbar ju fortfarande hemifrån helt och hållet men det ska ju bli ändring på det.
Kram

znogge said...

Jag tycker inte att du är gnällig utan du talar om vad du tycker och du har erfarenhet. Är arbetsgivaren smart så är det klokt att lyssna på dig. Du är säkert inte ensam om att tycka som du gör så stå på dig!

Kram

Eva i Dalarna said...

Jo men visst är det så att man ska vara positiv och särskilt till förändringar...men numera skiter jag totalt i att försöka passa in i chefens mall på det viset. Jag gillar inte förändringar och jag är trött på att lära mig en massa nytt, take it or leave it. Så jag tycker du gör rätt som säger vad du tycker! You go girl!

ime said...

Znogge: jag vet att jag inte är ensam om att tycka saker men jag är ganska ensam om att uttrycka det. Trist men sant.
Kram

ime said...

Eva: tack. Det är en fördel med att bli äldre. Fast å andra sidan har jag sagt min åsikt i hela mitt liv, men jag var mer bekymrad när jag var yngre att det skulle få följder.

znogge said...

Det vore bättre om alla som tyckte framförde sina åsikter för annars är det lätt att känna sig ensam...

Kram

ime said...

Znogge: ja men exakt. Det är lätt att låta andra framföra åsikter som inte är helt bekväma. Man får akta så man inte springer andras ärenden. Sen är det så tröttsamt med dom som är helt tysta på möten och snackar efter mötets slut.
Kram

Från Glam till Damm said...

Men visst är det precis så som du skriver. Maj skall böja sig åt alla håll och kanter och vara medgörlig och positiv etc. Men ju äldre jag blir ju svårare blir det att vara positiv till något jag inte gillar. Du har all rätt i världen att vara missnöjd och gnälla :-) Jobba till 20! Nej, ingen höjdare i vår ålder.

Varm kram och hoppas att det låser sig snart.

Anneli

ime said...

Ja vi som inte är i början av arbetslivet har all rätt att tycka, fast jag har nog gjort det hela livet. Ibland har vi haft möten där ALLA sitter och är positiva trots att jag vet att dom inte är det. Sen kommer turen till mig att prata och då säger jag hur jag känner. Sen behöver man inte bli en gnälltant för det, man kan vara konstruktiv.
Kram