Monday, December 06, 2021

Halt värre

 Kände mig så väldigt trött i morse och inte alls i form för att ge mig iväg. Bestämde mig för att jobba hemifrån, det är så skönt att vi har möjlighet till det. Jag skulle egentligen haft administration på plats men det får någon annan ta. Ofta känner jag mig dödstrött när klockan ringer men brukar ändå hasa mig upp, men jag hade huvudvärk igår, kanske därför jag kände att jag helt enkelt inte orkade idag. Gick till bagaren och köpte bullar, på vissa ställen är det snöröjt så man kan kan gå utan problem, men på dom flesta ställena är det ren is. Jag håller på att trilla flera gånger. Bara väntar på att skada en arm eller något. Kan man stämma fastighetsägarna då som inte halkbekämpat? Det är inte ens tillräckligt snöröjt där jag bor, vi har ju anlitat ett bolag som ska sköta det.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vad bra att du kan välja att jobba hemifrån om det känns extra motigt någon gång. Men det är inte bra att du är så trött. Kan det delvis bero på den mörka årstiden och i samband med stress på jobbet? Snöröjning sparas det nog in på lite överallt och här uppe är broddar eller dubbskor ett måste. Man måste åtminstone ha ett par rejäla, grovt mönstrade sulor och det finns oftast inte på de lite finare, nätta vinterskorna. Jag tror att det är olika regler om halkbekämning i olika kommuner. I Mjölby var vi tvungna att skotta och sanda trottoaren utanför vår tomt men här är det inte många som gör så. Kolla på kommunens hemsida vad som gäller. Det är bättre att säga till i förväg än efter ett fall med benbrott som följd. Men så är det ju det där med att orka vara besvärlig. Jag tror inte att jag skulle ha orkat ta itu med det.
Kram

ime said...

Jag tycker mörkret är väldigt påfrestande, ibland vaknar jag på natten och kan inte somna om på ett tag, tror det är anledningen till min trötthet.
Jag har ett par kängor med grova sulor, men jag halkar omkring ändå, borde väl skaffa dubbar. Läste att man ska gå som en pingvin för att slippa trilla, fötterna utåt och vagga fram ☺ vet inte om jag vill gå så.
Kram

Eva i Dalarna said...

Haha vilken syn om alla skulle gå som pingviner!
Jag tycker att man alltid är lite extra trött denna tid på året, det är nog mörkret som gör det. Och för lite sömn leder ju lätt till huvudvärk. I alla fall är det så för mig.
Hur är det med din migrän nu för tiden?

znogge said...

Så bra att du har möjligheten att arbeta hemifrån. Det passade ju alldeles perfekt med tanke på ditt mående.
Fastighetsägaren brukar ha ett ansvar men det skifta lite från kommun till kommun. Man brukar kunna hitta informationen på kommunens hemsida. Hur som helt så kan det inte vara meningen att man ska riskera att fall och skada sig på grund av halkan.
Hoppas du känner dig piggare i morgon!

Kram

ime said...

Eva: ja man hade nog blivit ansedd som lite galen om man började gå som en pingvin 😁
Faktiskt har min migrän försvunnit, tack och lov. Jag hade en extremt stressig period när den kom tillbaka, jag är väldigt tacksam att den försvann igen.

ime said...

Znogge: jo det ska ju vara fastighetsägarnas ansvar att det är halkbekämpat. Men det är ju isigt även på stan där det borde vara kommunens ansvar. Jag får väl skaffa dubbar helt enkelt.
Imorgon är det planerat att jag ska jobba hemifrån, sen är det två kontorsdagar igen. Då får jag nog försöka masa mig iväg.
Kram