Thursday, December 23, 2021

Läget

 


Det här att få göra ett covid-test är inte det lättaste. Jag beställde ju hem ett test som skulle kommit igår, när det inte dök upp idag så ringde jag Apoteket. Dom ligger efter med att skicka ut test och mitt hade inte ens lämnat lagret. Jag kom på att en kollega till mig har varit på sjukhuset i Lund och testat sig ett par gånger, jag kontaktade henne och fick ett telefonnummer, ringde dit, överallt är det telefonköer och alla är helt överbelastade, blev så småningom uppringd. I min hemstad är det såklart inte lika lätt att få tid på sjukhuset, jag är anställd inom Region Skåne, utan en chef måste fylla i en blankett. Jag hade turen att få tag i min chef som hörde sig för på flera ställen och till sist lyckades hitta blanketten, mailade den till mig och jag fyllde i och mailade tillbaka och nu hoppas jag att hon lyckats få iväg den, hon skulle nämligen gå efter 10 minuter. Om hon lyckats ska jag bli uppringd och jag kan gå och ta ett test, teststället har ju öppet hela julhelgen och jag har gångavstånd till sjukhuset.

Fick en julklapp på posten idag från mitt jobb, vi har fått välja mellan olika saker, det blev inte riktigt det jag valt, men detta är fint också. Ett par örhängen och halsband från Lily and rose.

Önskar er alla en fin julhelg ❤

8 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Att det ska vara så krångligt att testa sig, det är nog inte det optimala för att få koll på smittan. Jobbigt att behöva jaga efter att få ett test. Men förhoppningsvis löste det sig.
Fin julklapp!
Kryakram

ime said...

Det är en enorm efterfrågan på tester just nu, nog extra många som testar sig innan jul, ännu har jag inte lyckats.
Kram

Znogge said...

Det är verkligen sorgligt att det ska vara så jobbigt att testa sig.
Vilken fin present! Själv valde jag en bricka.

Kram och God Jul till dig!

ime said...

Ja det känns inte helt bra att inte få veta om det är covid eller ej.
Kram och detsamma till dig!

Eva i Dalarna said...

Ja här där jag bor är det som sagt väldigt enkelt med covidtest. Åk bil, cykla eller gå till stationen, utan att beställa tid. Eller be nån hämta test åt dig. Gör testet, registrera det på 1177.se, lämna in det där du hämtade det. Invänta svar.

ime said...

Nu under julhelgen har dom inte öppet på teststationen.

Från Glam till Damm said...

Hej,
Ja, här i Dalarna är det precis som Eva skriver, enkelt med covid-test. Drop-in...

De där Lily and Rose örhängena är så fina tycker jag.

Varm kram,

Anneli

ime said...

Det finns drop-in här också men jag ville inte ta en bil från bilpoolen jag är med i om det skulle visa sig att jag har covid. Därför beställde jag hem ett test istället.
Kram