Saturday, February 18, 2023

Lördag

 Jag har en helg där jag inget har planerat, förutom det vanliga med städ och tvätt tänker jag bara ägna helgen åt att läsa. Har ju den tjocka boken som jag hämtade på biblioteket i måndags att hinna läsa ut, har bara drygt 100 sidor kvar. E hörde av sig igår om vi skulle träffas i Sölvesborg idag men tågtrafiken till Blekinge är inställd efter den hemska stormen igår och i natt. Det får bli nästa helg istället. Men hjälp vad det har blåst, träd har trillat överallt.

Kommande vecka blir det jobb två dagar hemifrån som brukligt, sen kommer tre veckor då jag måste åka till kontoret varje dag. Jag är ju inte van vid det. Gå upp samma tid varje dag och ge mig av. Det är ju så skönt att bryta av med att sova lite längre och få jobba hemifrån, tyst och lugnt. Pratade med en kvinna igår på jobbet som är 62 år. Hon har inga tankar alls att gå i pension i förväg, kan inte fatta heller att hon är så nära pension. Jag kan känna likadant, känner ju mig som typ 30 inuti. Kommer inte heller att kunna sluta tidigare. Men jag kan längta efter att få jobba mindre. Men det är inte heller aktuellt. Får se fram emot helgdagarna i  vår som gör att veckorna blir lite kortare.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vad skönt med en helt ledig helg då du förutom de måsten som finns kan göra precis som du vill. Jag hoppas att du njuter av din fria helg :D Men det är så klart hemskt med alla följder efter stormen.
För mig är det ju inte aktuellt med att fundera när jag ska gå i pension från ett arbete men jag kan absolut förstå din önskan om att arbeta lite mindre. Det tog många år innan jag accepterade att mitt arbetsliv var slut men numera njuter jag av mitt liv och är glad för att jag slipper krav. Men det är klart att jag allra helst skulle vilja klara av att ha de krav som ett kul arbete ställer.
Kram

ime said...

Ja jag njuter verkligen av en helt fri helg.
Jag förstår att du njuter av ditt liv med så mycket frihet. Men jag kan också förstå att det kanske funnits frustration, att du önskat att du hade orken med ett jobb. Det är ju mycket det sociala också, att ha arbetskamrater. Att vara i ett sammanhang, att känna sig behövd. Ibland när jag tänker framåt på ledig tid skulle jag gärna bli dagmatte åt en hund t ex.
Kram

znogge said...

Det låter som en avkopplande och skön helg tycker jag. Sådana helger behövs också tycker jag. Själv minns jag att det var lite av en balansgång. Jag både ville koppla av men också hitta på saker.
Jag tyckte det var väldigt skönt att avsluta med ett år med halvtid men det är definitivt en ekonomisk fråga också. Pensionerna är inga upplyftande summor heller dock men allt kan inte mätas i pengar.

Önskar en god kväll!

Kram

ime said...

Ja jag vill inte koppla av varje helg, man måste hitta på saker annars känns det som livet bara består av jobb.
Tyvärr är det svårt att gå ner i arbetstid som ensamstående, omöjligt skulle jag vilja säga. Vi får se vad framtiden utvisar, jag har ett antal år kvar att jobba.
Kram