Saturday, February 11, 2023

Vårdag i Lund

 


Idag tog jag tåget till Lund för att hälsa på J. Vädret har varit underbart, rena vårtemperaturer. Vi  började med att gå lite på stan, det var en marknad på torget med lite fina hantverksgrejor och levande musik. Plötsligt sprang vi på G, en väninna jag umgicks med mycket innan. Vi umgicks familjevis när vi bodde i Sölvesborg, dom skilde också sig och G och jag fortsatte hålla kontakten. Men för ett antal år sen blev den nån typ av fnurra på tråden i vår vänskap och vi slutade umgås. Sen flyttade hon till Lund, men det var roligt att träffa henne och bli uppdaterad om allt, hennes äldsta dotter bor också i Stockholm. Jag kände en saknad efter vår vänskap.

Lund är en sån mysig stad, mycket folkliv och härliga butiker. Alltid fullt av folk på gatorna och på caféer och restauranger, även dagtid. Vi gick hem till J sen, jag har inte varit i hans nya lägenhet. Eller studentboende är det ju. Han wokade ihop en god rätt med japanska smaker och sen tog vi kaffe på maten. När jag sen gick till tåget gick jag förbi dom fina gatuhusen som jag beundrar varje gång.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vilken fin dag med härligt väder och att du träffade din gamla väninna. Vad skönt att det kändes roligt att träffas och kanske kan det bli en nystart på vänskapen. Eller så känns det som om det är bättre att se framåt i stället och låta det gamla vara.
Det låter gott med en wok. En rätt som var poppis ett tag men som jag tror inte är så vanligt numera. Men jag och svägerskan åt faktiskt wok under vår Årevecka och det är väldigt gott. Säkert var det en extra god wok din son bjöd dig på med de smaker han var van vid från Japan :D
Kram

ime said...

Ja det kändes jättekonstigt att springa på G som jag umgåtts så mycket med. Jag tror inte på någon nystart på vår vänskap.
Det var supergott maten J gjorde och absolut var det den japanska kryddningen som gjorde det.
Kram

Znogge said...

Lund är verkligen en fin och trevlig stad tycker jag. Vår äldsta dotter och vår son bodde där när de pluggade medan yngsta fröken pluggade i Helsingborg. Själv läste jag juridik i Lund men var vid den tiden sambo med Husse i Malmö.

Ibland kan ett möte leda till en nystart men ibland är trådarna liksom klippta ändå. Det kan vara svårt att ta vid när något blivit fel en gång. En härlig dag fick du i alla fall och jag hoppas det blir en skön söndag!

Kram

ime said...

Ja Lund är verkligen en härlig stad och det är mycket studenterna som gör det.
Trådarna är nog klippta när det gäller vänskapen med G, jag pratade lite med J om det och han påminde mig om vad det var som kändes konstigt. Det kändes väl lite nostalgiskt att träffas, våra barn lekte som små och det var många år vi höll kontakten.
Kram