Thursday, February 02, 2023

En arg kvinna

 Skönt att det är fredag imorgon, jag jobbade planerat hemifrån i tisdags, igår morse var jag så trött när klockan ringde att jag tog en extra dag hemifrån men idag var jag tvungen att ta mig till kontoret eftersom jag skulle stötta administratören. Vi håller på att digitalisera allt på den posten och innan allt funkar är det dubbelt så mycket att göra, jag kommer att jobba en del med det framöver. Fick en förfrågan om en hel vecka nu i februari, en av dom dagarna hade jag planerat hemarbete men jag sa att det var ok att jobba på kontoret om dom ändrade min arbetstid till den tiden man har när man är administratör. Jag fick till svar att det gjorde dom inte. Det är några som sköter bemanningen så det är ingen chef som bestämmer. Då blir Marie arg. Om jag nu är sjysst och ändrar till att vara på kontoret tycker jag att det minsta man kan få tillbaka är att dom ändrar arbetstiden, det handlar om EN timme. Så jag mailade en chef och hon svarade direkt att det ändrades till så jag önskade det och tackade mig för att jag ställer upp. Det var kanske bara en småsak men jag har märkt på mig själv att jag accepterar inte dumheter längre. Jag säger ifrån. Tror det har lite med åldern att göra, jag tar inte skit helt enkelt. Det har hänt några andra grejer på jobbet senaste tiden som jag sagt ifrån om. Dom får tycka vad dom vill om mig. Det är rätt skönt att känna så faktiskt. 

4 comments:

znogge said...

Bra där och helt rätt av dig! Självklart skulle du säga ifrån och självklart skulle det bli enligt dina önskemål. Jag tror att man får mer skinn på näsan som äldre och vågar säga ifrån. Dessutom vet du att du är en uppskattad och duktig medarbetare och då kan man ställa vissa krav när man ställer upp. Applåd från mig :D

Önskar en god kväll nu!

Kram

ime said...

Tack 😊 jag tror jag behövde läsa det du skrev. Skinn på näsan har jag nog alltid haft men nu märker jag att jag blir mer upprörd än innan. Jag kan liksom inte hejda mig utan blir ganska arg.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Tyvärr är det nog så att de som alltid snällt ställer upp utnyttjas just bara därför. Jättebra att du sa ifrån för det borde vara självklart att de fixade till den där timmen redan från början. Det ska helt enkelt finnas ömsesidig respekt på ett företag. Visst blir vi lite modigare och vet vad vi vill när vi blir äldre.
Kram

ime said...

Ja men exakt, ömsesidig respekt är vad som gäller. T ex är min lediga tid just MIN. Jag är numera äldst på vår avdelning och tycker nog att jag har rätt att vara rak och ärlig i mina åsikter. Det har alla rätt till men få vågar tyvärr.
Kram