Wednesday, May 10, 2023

Tågstrejk?


 Igår var det ett event i en blomsterbutik nära mig som handlade om pelargoner, en favoritblomma för mig. Jag hann inte dit men, idag gick jag förbi  butiken och köpte en rospelargon som heter Princess Filippa, underbart fin.  Något annat som inte är lika underbart  är att det eventuellt blir tågstrejk imorgon. Alltså helt ärligt, jag tycker strejk är så.... 1800-tal. Jag tycker man borde vara skyldiga att sitta i förhandlingar tills man är överens. Strejker drabbar bara oskyldiga människor som får det jobbigt i sin vardag. Först blev jag tillsagd att jobba hemifrån imorgon, Öresundstågen kommer att ställas in om det blir strejk, det går ett annat tåg men där är färre platser och dom kommer att vara knökfulla. Sen fick jag reda på att jag ska vara på plats ändå för administratören är sjuk.  Vi får se hur det blir imorgon, alla tåg till Danmark kommer att ställas in så om någon ska flyga från Kastrup de närmaste dagarna förstår jag om dom är oroliga.

4 comments:

znogge said...

Vilken ljuvligt söt pelargon! Synd du missade evenemanget igår men du blev i alla fall inte lottlös.
Så jobbigt om det blir tågstrejk. Precis som du säger så ställer det bara till det för vanliga människor som är beroende av att resa kollektivt. År 2023 borde man väl kunna resonera sig fram tänker jag men tydligen inte. Typiskt i så fall att du inte kan jobba hemifrån i morgon.... Hoppas att det löser sig på bästa vis.

Önskar en god kväll nu!

Kram

ime said...

Ja visst är det en fin pelargon!
Jag kommer ihåg att det var tågstrejk 2014, då höll det på i nära tre veckor om jag minns rätt, jag pendlade til Lund och det var likadant, Öresundstågen ställdes in, alla människor fick trycka sig in i Pågatågen och stå upp. Det är ju farligt också, en snabb inbromsning och folk trillar. Jag hoppas man kan komma överens så detta inte upprepas.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Vilken tur att strejken sköts upp till måndag eftersom det verkar finnas möjligheter att komma vidare :D Jag hörde på nyhetsmorgon i morse att vi i Sverige trejkar väldigt mycket mindre än våra nordiska grannar och jag tror inte att någon gör det lättvindigt. I alla fall inte när det är organiserade strejker. Ofta räcker det med hot om strejk för att förhandlingarna ska gå vidare. Jag tycker att strejk är ok om det är absolut omöjligt att nå en uppgörelse för vad ska de med dåliga arbetsförhållanden annars ta till. Men som sagt, det räcker oftast med hotet om strejk. Sedan är det så klart väldigt synd om alla som drabbas.
Vilken underbar pelargon. Påminner faktiskt om rosor :D
Kram

ime said...

Ja det var en lättnad att strejken blev uppskjuten, förhoppningsvis kommer man överens i helgen. Ja på ett sätt är det naturligtvis bra att strejk finns, men jag tycker att man ska kunna förhandla om saker utan att oskyldiga människor ska drabbas. T ex har vi många som åker tåg t ex till operationer i annan region, tänk att vänta länge på en operation och sen får den ställas in pga strejk.
Ja visst är pelargonen härlig!
Kram