Tuesday, November 07, 2023

Läget

 Jag börjar återgå till lite mer "normalt" liv. Har jobbat idag hemifrån. Jag är väldigt trött i kroppen men känner att jag behöver inte ligga och vila hela dagarna. Men det känns att det inte bara är en vanlig förkylning. L, en väninna till mig, var och handlade mat till mig i lördags, så snällt. Igår var jag ute lite. Men vilket trist väder det är och mörkt. Längtar efter ljus. 

Jag fick ett grattis-kort igår på posten, tyckte jag kände igen handstilen och det var från M, min väninna från gymnasietiden. Vi höll ihop mycket då, sen åkte hon till USA som au-pair och har bott utomlands sen dess. Hon var hemma en kort period och jobbade men drog iväg igen. Hon har bott på Nya Zeeland i många år och är gift med en man därifrån. Han hade ett tag företag i Japan och då bodde dom där också. Det var hon som lärde J hans första tecken på japanska när han var liten. Hon var hemma för kanske 9 år sen, då träffades vi. Sen åkte hon till Japan också och träffade J där. Jag fick ett foto på henne och J när hon hälsade på och det kändes nästan surrealistiskt att se dom två ihop från andra sidan jordklotet. J tyckte det var jätteroligt att träffa henne. Nu ska vi träffas en lördag här hemma och gå ut och äta. Hon är i sin hemstad några månader och hälsar på sin mamma som är nästan 90 år. Jag har ju också varit där i hennes barndomshem och sovit över. Hon hade så väldigt trevliga föräldrar och syskon. Kan inte fatta att vi är 60 år nu och lärde känna varandra när vi var 17 år. Så roligt att hon kom ihåg mig till min födelsedag.

4 comments:

znogge said...

Så skönt att du börjar känna dig lite bättre nu. Det måste varit perfekt att kunna börja med att arbeta hemifrån i alla fall och slippa ge dig ut tidigt. Man känner sig ändå ganska så seg efter Covid tycker jag och då är lite av en mjukstart inte fel.

Så roligt att din väninna kom i håg din dag. Ni har ju känt varandra länge och haft en viss kontakt under resans gång. Det blir alldeles perfekt att ni går ut och äter när hon är i sin hemstad ett par månader.

Önskar fortsatt krya på och en god kväll!

Kram

ime said...

Ja jag är tacksam att jag slipper ge mig iväg, känner att kroppen inte är riktigt med mig än.
Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa M igen, fantastiskt med vänskap som varat i så många år.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Fint att du börjar må bättre och vad bra att du kan välja att jobba hemifrån när du inte är helt återhämtad. Det är en stor fördel för din arbetsgivare också, för kanske hade du haft en sjukdag till om du hade varit tvungen att ta dig till arbetsplatsen. Men jag kan tänka mig att du var extra trött på kvällen efter att ha haft en hög koncentrationsnivå under dagen.
Jättekul att du och din väninna håller kontakten trots så stora avstånd. Det blir säkert ett fint möte när ni träffas igen och det kommer att bli som att fortsätta där ni slutade sist ni pratade. Så är det i alla fall för mig och en av mina bästa kompisar från åttan och upp genom gymnasiet. Vi hör av oss till varandra ibland och träffas vid enstaka tillfällen. Sådan vänskap ska man vara tacksam och glad för :D
Kram

ime said...

Ja det är även bra för min arbetsgivare att jag kan jobba hemifrån, alternativet hade ju varit att jag blivit sjukskriven.
Jo men visst ska man vara glad att man kan hålla kontakten och träffas trots att man bor i olika världsdelar. Nu var det dock minst 9 år sen vi träffades sist. Ska bli roligt att ses!
Kram