Saturday, November 11, 2023

Lördag


 Igår var det dags för mig att få min present från E. Hon bjöd mig på en konsert med Magnus Carlson och Jesper Lindells band. Magnus är en stor idol för mig,  förutom hans magiska röst är han så väldigt sympatisk. Vi åt först i bistron här på Kulturkvarteret innan vi fick en två timmar lång konsert. Vilken helkväll och så roligt att göra något i sin egen lilla stad. Idag kommer E och J till mig, vi ska äta lax. Sen är det slut på firandet!

Jag känner mig ganska återställd, trötthet och lite huvudvärk känner jag av. Jag smittar inte längre, annars hade jag såklart inte gått på en konsert. Peppar peppar har jag ingen direkt hosta, annars får jag lätt det. Nu behöver jag inte fylla på med nåt vaccin, kanske tar jag influensavaccin lite senare. Covid ökar väldigt mycket igen. Läste idag att man tror det tar en generation innan det blivit ett vanligt förkylningsvirus så det är all idé att fortsätta med vaccination.

10 comments:

znogge said...

Vilken jättefin present och vilken trevlig kväll ni fick. Upplevelser är roliga att få. En trevlig lördag dessutom.

Skönt att du känner dig bättre nu. Jag var seg någon vecka efter jag var sjuk. Testade ju mig inte men är säker på att det var Covid. Därför avstår jag från att vaccinera mig, i alla fall i dagsläget. Man lär ju vara immun ett tag i alla fall. Hur jag gör med influensan vet jag inte.

Önskar en fortsatt fin dag!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

En trevlig upplevelse är oftast roligare än andra presenter och särskilt om man får uppleva den tillsammans med givaren. Vilken bra kväll ni fick och säkert var känslan efteråt kvar länge :D
Fint att du mår mycket bättre nu. Covid verkar sprida sig väldigt fort nu men jag har fortfarande inte blivit smittad en enda gång...såvitt jag vet. Men sprutan ska jag ta så fort jag kommer hem igen. Även influensavaccin ska jag ta.
Kram

ime said...

Znogge: ja det blev en fantastiskt trevlig kväll.
Jag hade ju ett covidtest hemma, det är nog inte så många som har det fortfarande och det finns ju heller inte något krav eller restriktioner. Många kommer nog att få covid igen utan att veta att man har det. Många blir inte särskilt sjuka heller. Men jag märker ju att detta varit mer än en vanlig förkylning.
Kram

ime said...

Ingrid: ja E njöt lika mycket av konserten som jag, så det var väldigt roligt att göra något tillsammans.
Klokt att ta vaccin, jag funderar på att ta influensavaccinet, orkar verkligen inte bli mer sjuk nu.
Kram

Anonymous said...

Jag jobbade ju på äldreboende tidigare och det var ett evigt testande. Få av de gamla fick covid, en gammal farbror tyckte att vi kunde sluta med alla skydd etc för "nånting ska man ju dö av"....Hur som helst, så fort jag slutade jobba slutade jag också med all testning. Blir jag sjuk så spelar det inte så stor roll längre vad det är, covid eller vanlig förkylning. Många som blir sjuka är ju helt säkra på att de har covid...Men vad kan man egentligen vara säker på här i livet...Och vad spelar det för roll ?
Men vilken härlig konsert du kom på, han är ju sååå bra!

ime said...

Nej egentligen spelar det inte så stor roll om det är covid eller inte. Mer att man kanske tänker sig för eftersom det finns en del grupper som kan bli svårt sjuka. Sen är det ju så att skulle man gå tillbaka till jobbet och vara smittosam kan ändå många bli sjuka samtidigt, kan man undvika det är det ju bra.
Ja Magnus Carlson är otroligt otroligt bra!!

Eva I Dalarna said...

Det var jag som skrev tidigare, glömde tala om vem det var. Gamla människor kan bli väldigt dåliga av vanliga förkylningar också, det leder lätt till lunginflammation, vilket de kan dö av, så man ska nog passa sig just för att träffa gamla, oavsett virus. Det var ju så det var på mitt jobb, även om covid verkligen knappt tog död på nån där. Så det var verkligen skönt att gå i pension och slippa testande. För övrigt anser jag, antagligen jobbskadad, att handhygien är viktigare, alltid, än att veta om det är covid eller "vanlig" förkylning man drabbats av.

ime said...

Jo jag anade att det var du Eva 😊 jo absolut kan en vanlig förkylning också vara farlig för en gammal människa. Förstår att det är skönt att slippa testandet.

Eva I Dalarna said...

Det är skönt att slippa jobbet !

ime said...

Ja det förstår jag till 100%!