Friday, May 31, 2024

Fredag

 


 


Det har varit en tung vår, mycket tråkigheter har hänt, J:s kompis mamma som dog helt oväntat, min fina väninna A som kämpar mot svår sjukdom, min lilla Tilda som fick somna in. Jag bär med mig detta och är inte helt på topp. Jobbet är krävande, jag känner mig ofta helt dränerad. Vi är ett team som ska jobba ihop men istället för att bidra finns det dom som har en helt annan agenda och vi har ett svagt ledarskap. Jag var med i en grupp som skulle få fram ett nytt arbetssätt och jag tycker dom som jobbar efter det gör ett bra jobb. I det nya arbetssättet ska en person vara planerare varje dag och fördela jobbet. Den uppgiften har alternerat mellan alla, vår chef tyckte resultatet var väldigt varierande och därför bestämdes det att det bara skulle vara tre och att man skulle ha det en hel vecka. Det var bara jag och en kille som anmälde intresse för det och vi båda hade jobbat fram arbetsbeskrivningen av den rollen. Det kändes lite konstigt att ingen mer var intresserad och nu kommer M och jag dela på den här rollen en vecka var. Det var jag inte riktigt beredd på, det är en roll där man måste vara på topp hela tiden och såklart helst vara på plats hela veckan, så mitt hemarbete varannan vecka ryker. Får se hur det går.

Det har varit trevligt att ha J boende hos mig i över två månader. Idag är sista dagen för honom på tingsrätten, lagmannen vill att han ska vara hos dom även sin sista termin när han skriver uppsats,  inte heltid om jag förstått det rätt. Han har själv trivts jättebra med det. 


4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är inte bara en sak som har varit tung utan det har blivit börda på börda så jag förstår att det känns tufft. När arbetssituationen inte gör saken bättre så blir det slitigt. Men jag hoppas att du ska känna att det funkar bra med det arbetssätt som nu väntar. Synd dock att dina arbetsdagar hemifrån till viss del försvinner. Men jag håller tummarna för att trivsel och arbetsfördelning blir bättre och att det ändå ska göra en positiv skillnad.
Vilka vackra rosor :D
Kram

ime said...

Ja det har byggts på med jobbiga händelser som gör att det är svårt att vara glad och lättsam till sinnet. Ja vi får hoppas det blir bra på jobbet.
Tycker rosorna har en sån fin färg.
Kram

znogge said...

Ibland blir det liksom lite för mycket på en och samma gång och då blir det tufft och tungt. En icke helt bra arbetssituation gör det inte bättre. Jag tycker det är ledsamt att inte fler anmälde sig. Vill man ha förändring så måste man också agera. All heder åt er båda. Hoppas att det nya systemet ska fungera så att du i förlängningen upplever en positiv utveckling. Arbetet är en så stor del av vår vardag och svajar det där går helgerna till slut bara åt till att samla kraft inför veckan.

Vilken vacker bukett och så söta rosor!

Önskar en fin och vilsam helg nu!

Kram

ime said...

Ja det är sant, är det slitigt under veckorna orkar man inte så mycket till helgen, det blir bara att samla kraft precis som du säger. Jag har haft en semesterdag idag, just för att orka, att få en dag extra på helgen gör jättemycket.
Visst är rosorna söta.
Önskar dig detsamma!
Kram