Friday, April 22, 2016

Fredag

Så sorgligt när stora musiker går ur tiden. Man tror liksom att de inte åldras som man själv gör, att dom alltid ska finnas och producera musik. Det var något mystiskt över Prince, han var en legend och jag älskar verkligen låten Purple rain.
Jag läser mycket dagstidningar på nätet och twitter. Hänger med i nyheter varje dag. För att jag tycker det är intressant. Just nu är det verkligen mycket konstigt som händer. Sverige känns ofta som en liten ankdamm. Som att man inte fattar att vi har många andra kulturer och religioner i vårt land. Alla är så ängsliga. Vi tycker att man ska få fortsätta utöva sin religion när man bor här. MEN plötsligt blir det ett ramaskri när någon inte vill ta en kvinna i hand på grund av sin religion. Jag tycker självklart att män och kvinnor ska behandlas lika men vi är verkligen inte där. Egentligen är det mer angeläget att fortsätta jobba mot kvinnovåld, höja kvinnors löner osv... än den debatten som pågår nu. Det är liksom inte det allra viktigaste på vår agenda. Sen tror jag verkligen miljöpartiet har problem, dom verkar så naiva och att se Gustav Fridolin som en liten skolpojke förklara att han verkligen inte förstod allvaret, kändes liksom fjantigt. Det är så många viktiga saker som politikerna borde ta itu med, det är så mycket problem i samhället. Jag tycker det är väldigt alarmerande att man skär ner så mycket inom sjukvård och äldrevård. Dom problemen måste lösas. En annan sak var att det upptäcktes att det betalades ut fel pension till ett antal människor, bl a fd politikern Bo Lundberg. Han får ca 14000 kronor för mycket i pension varje månad, trots att det upptäckts fortsätter man att betala ut den summan. 14000 kronor är vad många pensionärer har i pension totalt och här får någon den summan extra varje månad trots att det är felaktigt. Sånt gör mig riktigt arg. Vi har absolut ingen jämlikhet i vårt samhälle, är du fd politiker och du kan sko dig på något sätt så gör du det och myndigheter stoppar inte det.
Ska strax ge mig ut på en promenad, är ju ledig idag också. Solen skiner och det blåser inte alls som igår. Tyvärr ser det sämre ut nästa vecka, det får nog bli vinterjacka när jag åker till Stockholm.

No comments: