Sunday, April 12, 2015

Söndag

Är verkligen inte pigg och som brukligt så sover jag väldigt mycket. Det är skönt men idag måste jag bara försöka ta mig upp ur sängen. Behöver handla och ikväll ska jag tvätta. Har lite papper att läsa igenom inför besöket i Göteborg imorgon. Ska försöka att inte sova på dagen idag, behöver gå upp vid fem imorgon bitti, vi kör halv sju. Även om det varit sjukt tråkigt att min lediga helg gått åt till att ligga i sängen och hosta och må dåligt är det tur att jag inte förlorat pengar. Det är tufft med jobb inom handeln för det är ju inga stora tjänster. Jag ska ensam klara av alla kostnader på en deltidslön. Funderar på om jag ska sälja min bil, har ju funderat tidigare, hade det funnits en bilpool här i stan hade jag gjort slag i saken med en gång. Det är ju så väldigt lite jag kör och jag betalar garage, försäkring, skatt och besiktning och reparationer, det är tusentals kronor i månaden. Jag hade garanterat tjänat på att hyra en bil de tillfällen jag behöver köra.
Igår tänkte jag på hur mitt liv hade sett ut om jag fortfarande varit gift. Det är ju rätt meningslöst att tänka så, men jag erkänner att jag ibland saknar tryggheten med att vara två. Och om jag kommer att vara ensam i resten av mitt liv. Jag har ju ingen önskan att bo ihop med någon, jag har så starkt inställningen att jag ska klara mig själv. Att vara självständig. Att ingen ska ha makten att kunna förändra mitt liv. Jag har nog byggt upp ett skal kring mig själv som är omöjligt att tränga igenom.

4 comments:

I skuggan av Arvid och Lydia said...

Trist att vara sängliggande. Hoppas du snart känner dig bättre igen.

Hade en kompis som bodde i stan. Han sålde sin bil och hyrde vid behov. Han berättade att han tjänade många tusenlappar om året på det.

ime said...

Tack jag mår redan lite bättre :)
Jo men absolut tjänar man på att hyra bil om man kör lite. Men man måste planera sin körning. Lutar nog åt att jag säljer bilen.

Anonymous said...

Jag har också funderat på detta! Men jag har jättelångt till närmaste bensinstation som hyr ut bilar. Svårt att ta sig dit:( Annars hade jag nog sålt bilen och hyrt när jag behövt!
Marie

ime said...

Synd att du har långt till biluthyrning! Jag har ju inte det men jag hade hellre velat vara med i en bilpool.