Sunday, October 13, 2019

Snart advent

Jag gillar att läsa inredningsbloggar och där hittar man lite jul- och adventsbilder nu. Det är ju bara en och en halv månad till advent. Jag brukar ha mycket ljus till jul, lite änglar möjligtvis. Men jag tycker det är mysigt när man kan sätta upp adventsljusstakarna i fönstret. Allt lyser upp för en tid. Jag minns de sista åren i huset när J och S ansvarade för julgranen, hur den blev större och större för varje år. Jag saknar mitt hus emellanåt. Det var så mysigt. Jag drömmer ofta att jag bor där igen. Men det var för mycket jobb för att klara ensam och jag ångrar inte att jag sålde det. Jag har det bekvämt idag, har bästa läget med bara några minuters gångväg till tåget. Ändå är det lugnt och skönt här, har min balkong där jag kan ha blommor och utsikt mot en park. Så den platsen jag befinner mig nu i livet är bästa tänkbara.
Nu väntar en vecka med sex dagars jobbande och beredskap på det. Nu har jag fått veta att någon ska sluta på kundtjänst, fina P som utbildade mig skrev till mig igår. Tjänsten kommer väl att utannonseras och jag vågar knappt hoppas, det kan ju komma någon som jobbat inom regionen mycket längre än mig som får den. Vi får se vad som händer.

4 comments:

Znogge said...

Visst är det mysigt när man får sätta fram ljusstakarna så det lyser upp. Här blir det mest ljusstakar och julblommor, annars inte så mycket pynt.

Klart att du ska söka tjänsten och jag håller en tumme. Arbetsgivaren har ju visat förtroende för dig tidigare så du har säkert en god chans. Men visst, man vet aldrig vika som mer söker.

Kram

ime said...

Ja hyacinter och amaryllis måste man ha!
Jag vågar inte hoppas för mycket, skulle jag inte få chansen denna gången så kommer det nog fler chanser. Det som glädjer mig är att dom som jobbar där gärna vill ha mig i gruppen.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag har inte kommit så långt i tankarna ännu så att jag är framme i advent men nu fick du igång mig på den punkten :D Det är härligt när julpyntet får plockas fram men mitt största problem, som är ett verkligt I-landsproblem, är att jag inte har plats för alla ljusstakar, stjärnor och andra fönsterprydnader. Jag har bara hälften så många fönster här som i Mjölby ;)
Men ååh vad mysigt det ska bli.
Klart du ska söka jobbet och jag ska hålla både tår och tummar för att du får det. De vet ju att du är duktig på det och det borde ju vara en fördel att du redan har varit där.
Kram

ime said...

Ja det blir din första jul i nya bostaden! Du får välja ut det allra finaste du har och pynta med.
Det finns ju kundtjänst inom regionen där kanske någon är intresserad av att byta till oss så jag kanske inte kommer ifråga, det enda jag kan göra är att söka. Men jag vågar knappt hoppas.
Kram