Friday, December 13, 2019

Fredag

Det har varit en sån konstig dag idag. Sonen är orolig för att yenen tappar i värde eftersom han har sina besparingar i yen som ska finansiera hans studier när han kommer hem. Detta på grund av Brexit i Storbritannien. Det är en konstig känsla att ha ett barn på andra sidan jordklotet, vi har svårt att prata pga tidsomställningen, vi försöker få till ett snack på helgen. Men jag tror och hoppas att allt ordnar sig.
Arbetsdagen blev också konstig med nästan bara underliga långa svårutredda samtal. Kundtjänst ville ha hjälp två timmar, jag är där för sällan och glömmer vad jag lärt mig. Så jag gjorde flera fel, vilket inte är roligt. På lunchen satt jag och åt med min nya chef. Jag berättade precis hur jag upplever allt. Sen våra teamledare slutade har arbetsmoralen blivit sämre än någonsin. Det är liksom ingen som har koll. En del gör allt annat än jobbar, står och snackar, springer omkring med mera. Sen sitter samma personer dag ut och dag in och jobbar häcken av sig. Börjar tidigare och stannar över. Förra helgen när jag kom tidigare och jobbade nio timmar var det en som sov över sig och kom ungefär två och en halv timme för sent. Vilket händer den personen hela tiden, så gott som varje vecka. Det verkar inte få några följder.
På tåget hem trillade en man omkull och låg raklång i gången. Jag bara såg hur han reste sig upp och tog sig på axeln och sen bara segnade han ner. Vi blev ju chockade alla som satt där. Jag försökte se om det fanns någon personal i närheten, men hittade ingen. Han kvicknade till och några började prata med honom och fråga om vi skulle ringa någon anhörig. Det var en kille som tog sig an honom, jag frågade om han tänkte fortsätta hjälpa honom eller om jag skulle försöka få tag i någon tågpersonal men han nickade att han skulle ta hand om honom. Det finns hjälpsamma människor.
Nu har jag en ledig helg, fyra arbetsdagar nästa vecka och sen mycket välbehövlig ledighet

4 comments:

Znogge said...

När valutorna börjar fladdra så blir det alltid en osäkerhet men det brukar stabilisera sig om man har is i magen. Yen känns ändå som en säker valuta tycker jag.

Jag tycker inte du ska tänka på att det blev några fel. Vi är bara människor. Hoppar man dessutom in extra så är det inte lätt att ha allt i huvudet.

Visst är det tur att det finns hjälpsamma människor och att någon tog sig an mannen. Sonen fick agera när en äldre herre trillade i rulltrappan ner till tunnelbanan. Mannen slog i huvudet illa så det blev att ringa efter ambulans direkt. I avvaktan på att den kom så fick de komma in i väktarnas rum. Han var väldigt tacksam över sonens hjälp för det finns också personer som bara går förbi.

Kram och ha en fin lördag

ime said...

Ja jag tänker också att det stabiliserar sig med valutan.
Nej jag känner ju också att jag inte kan ha koll på allt när jag bara ska hoppa in då och då och att det kan gå flera veckor mellan. Vi har ju så otroligt mycket att göra på bokningen så det är sällan jag kan hjälpa till på kundtjänst.
Bra att din son hjälpte till, man kan ju tänka om man råkade ut för något och folk bara gick förbi hur hemskt det varit.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Det är alltid en liten oro för att fonder, räntor eller valutor ska påverkas negativt men i det långa loppet brukar det gå bra. I alla fall för fonder och aktier. De andra alternativen är jag inte lika insatt i. Men jag hoppas att din son kan vara lugn. Det måste vara väldigt skönt att veta att han snart kommer hem till Sverige igen och att ni kan träffas oftare. Det blir lättare att ringa tillvarandra också :D
Jag hoppas att din chef tog till sig det du sa och försöker få till ändringar till det bättre. Det kanske inte krävs så mycket mer än att se till att alla gör sin del av arbetet. Om morot eller piska ska användas är inte lätt att veta men kanske behövs båda. Känn inte någon skuld för att det blev lite fel. De måste förstå att det inte är helt lätt att hoppa in så sällan som du gör.
Ibland blir man glad när man hör om att folk faktiskt ser och bryr sig om. Man hör så mycket om att det är tvärtom men jag vill tro på att vi är ett hjälpsamt folk när det gäller.
Kram

ime said...

Jo jag ser mycket fram emot att få hem sonen. Det kommer att bli mycket roligt.
Jag känner att jag måste framföra hur det är på arbetsplatsen. Tyvärr är inte mina förhoppningar så stora att man ska få bukt med problemen. Man har valt att göra en omorganisation och tagit bort dem som hade koll på läget, att man skulle sätta dit dom tjänsterna igen kommer inte att hända. Inte vad jag tror i alla fall.
Ja jag tror också att vi är hjälpsamma innerst inne.
Kram