Saturday, December 14, 2019

Halva december har gått

Idag har jag lunchat med I, Å och L. Vi brukar ju träffas någon gång om året. Vi hann inte riktigt uppdatera varandra om allt idag, lite småstressigt, I skulle ut på stan och fixa sista julklapparna. Nu har vi tyvärr kommit till separationer bland barnen. I:s dotter ska separera, har två små barn. Det är alltid tråkigt, men tyvärr inte ovanligt.
Jag känner mig väldigt trött, la mig en stund i eftermiddags. Jag känner mig inte sjuk, bara väldigt trött i kropp och huvud.
Jag har bestämt mig för att inte julpynta särskilt mycket. Det blir bara blommor och ljus i år, någon enstaka julpryl bara. Jag vet inte varför jag inte känner för jul alls i år. Nu har halva december passerat och jag hänger inte alls med.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Då har man hunnit en bit in i livet när barnens separationer är samtalsämnet. Det är alltid trist när förhållanden spricker men förhoppningsvis är de på väg mot något bättre.
Du gör helt rätt som inte pyntar mycket när du är så trött. Ni ska ju inte fira jul hos dig och det finns ingen anledning att göra något som du inte har ork eller lust till. Lite bekymrad blir jag för din skull för du ska inte behöva ha ett så krävande arbete att du blir trött och orkeslös.
Kram

ime said...

Ja de senaste åren har det mest varit barnbarnssnack så det känns ju trist att vi nu avhandlar separationer.
Det är nog vårt jobbiga schema som gör mig trött och kanske bidrar det mörkret också.
Kram

Znogge said...

Tyvärr är det inte ovanligt med separationer. Alla våra tre barn har separerat från sina respektive sambos. Lite sorgligt för man lärde känna och blev en del av nya familjer. Samtidigt så måste barnen vara lyckliga och välja själv. Äldsta fröken hittade snabbt sin blivande man som var en gammal klasskamrat och det blev helt rätt.

Med tanke på att du åker till huvudstaden så är det smart att inte pynta så mycket. Vi har gran och blommor men sedan blir det nog inte mycket mer.

Kram

ime said...

Ja det är sorgligt med separationer, sen är det ju skönt om det händer innan barn kommer in i bilden. Men man kan inte styra över det. Som förälder måste man hålla sig från några anklagelser, tyvärr har jag erfarenhet själv från den biten.
Kram

Znogge said...

Det är verkligen skönt om det händer innan de får barn tillsammans. Så var det här vilket underlättade.

Kram

ime said...

Ja det var ju tur. Man har ju förstås inga garantier, det är ju tyvärr vanligt. Eller kanske inte tyvärr, mår man inte bra ihop ska man ju inte fortsätta pga barnen.
Kram