Tuesday, December 10, 2019

Sorgens dag

Idag är det en sorgens dag. Min stora idol Marie Fredriksson har gått bort. Jag älskade hennes musik, speciellt skivorna hon släppte innan Roxette. Jag minns speciellt låten Sparvöga som var ledmotiv till en tv-serie, jag såg den på tv och min son J låg i en korg och sov, bara någon månad gammal. Jag brukade vara ensam den kvällen, minns att J:s pappa var iväg på något. Dessutom fick jag beskedet att en tidigare vd från tidningstiden också gått bort. Han var den bäste. Rolig och briljant på flera sätt och en mästare att få med sig personalen. Han uppskattade oss säljare och tyckte att vi värda bra lön. Minns ett tillfälle när vi hade problem med bilarna, det fanns helt enkelt inte företagsbilar lediga när vi skulle åka ut till kunder. En gång fick jag och Å nog och tog hissen högst upp i tidningshuset och gick in i hans fina rum och berättade att vi inte kunde åka ut till kunder vi avtalat tid med. Det hade vi inte vågat göra om det varit vår förra vd. Men han tog fram sina bilnycklar och lämnade över dom och erbjöd oss sin egen bil, en stor Chrysler. Jag tog emot dom men lämnade dom raskt över till Å. Sen tog vi hans bil och Å körde mig till min kund och körde sen vidare. En annan arbetskamrat hade sett henne sen körandes i den stora bilen. Hon är rätt liten och jag kan fortfarande se framför mig när hon kom körandes i den stora bilen. Vi har väldigt många minnen från en massa saker vi har fått uppleva. Men det är sorgligt att han inte finns längre.

6 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej, Ja visst känns det konstigt och visst har man många minnen till hennes låtar som liksom tagit en genom livets skeden...Jag är så glad att vi för tre är sedan gick på Maries och Per Gessles konsert i Dalhalla. Då var hon så svag så hon satt på en hög stol hela kvällen och fick ledas ut från scenen i pauserna.

Tack för dina kommentarer hos mig i min blogg!

Kramen och ha en fin dag!

Anneli

ibod11 - Ingrid said...

Vi är många som saknar henne och som har varit stora beundrare. Hon har gjort så mycket och allt jag har hört har jag verkligen gillat. Jag reagerade lite på att hon hade fyllt 61 år. Att jag åldras är inget konstigt men henne såg jag nog som evigt ung trots att jag visste att hon var några år äldre än jag.
De flesta sorger ger även fina minnen och jag är glad för att jag har kunnat glädja mig och både le och skratta åt minnen efter de som jag har mist. Så är det även när det gäller Marie. Och jag ser ju att du också minns fina stunder med din tidigare chef. Man måste kunna plocka fram de där leendena mitt i sorgen för att orka med.
Kram

ime said...

Anneli: ja det är så sorgligt med Marie Fredriksson, 61 är ju ingen ålder. Måste varit underbart att se och höra deras konsert.
Kram

ime said...

Ingrid: det är så konstigt med människor man beundrar på avstånd, man tror att de ska finnas alltid. Men musiken kommer ju att finnas kvar tack och lov. Ja det är lätt att plocka fram roliga minnen, min förra vd har blivit väldigt hyllad också i tidningar och sociala medier.
Kram

Znogge said...

Marie Fredriksson var verkligen en fantastiskt duktig artist både när hon sjöng själv och tillsammans med Per Gessle. Vi är säkert många som minns henne med värme och känner saknad.

Bra gjort där av er VD att låna ut bilen och självklart skulle ni säga till.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja Marie Fredriksson kommer vi aldrig att glömma.
Det var sån han var, vår vd, helt prestigelös, tvekade inte en sekund på att låna ut sin egen bil.
Kram