Thursday, February 06, 2020

Varit hos sjukgymnasten

Känns jättebra att jag tog några semesterdagar. Jag försöker vila mig mentalt. Besöket hos sjukgymnasten var jättebra, vi pratade en hel del. Hon frågade om min livssituation och om något hänt som gör att jag fått tillbaka migränen. Hon hade goda råd, som inte bara handlade om min kropp utan hur jag ska försöka må bra. Att ha en plan B. Jag ska bli lite mer aktiv och titta efter annat jobb. Jag behöver inte känna panik eftersom jag inte är arbetslös, jag har ett fast jobb idag, men det är inte fel att vara öppen för annat. Jag fick övningar jag ska göra. Jag behöver öva på att få bättre balans och jag har några muskler i nacken som också behöver förstärkas. Vi ska träffas igen om två veckor. Känns det inte bättre kan man överväga akupunktur. Jag är lite rädd för att testa det men hon berättade ingående hur det går till. Jag fick väldigt bra förtroende för henne och att hon var så öppen, det handlade inte bara om kroppen utan det är oftast något mer som ligger bakom.
Det känns så väldigt skönt att ha flera lediga dagar. Tyvärr känner jag mig ofta stressad när jag har en ledig dag över saker jag ska hinna. Det blir liksom ingen återhämtning. Jag längtar mycket efter våren efter ljus, lite värme och liv i naturen.

4 comments:

znogge said...

SÅ bra att du kom iväg till sjukgymnasten och hade turen att komma till en som verkade mycket vettig. Oftast så får vi se vårt mående i ett helhetsperspektiv. I och med att du har en tillsvidareanställning så sitter du inte i sjön utan kan i lugn och ro leta efter ett annat arbete. Jag tycker det låter som en bra strategi. Akupunktur har jag aldrig testat men många menar att det är väldigt bra. Tanken känns dock lite läskig.

Kram och försök att koppla av nu när du är ledig. Fundera på vad som verkligen är "måsten".

ime said...

Ja hon ingav ett väldigt bra förtroende. Akupunktur känns lite läskigt men hon berättade att nålarna är väldigt tunna och att man börjar väldigt lugnt. Jag har inte bestämt än om jag ska testa, börjar med övningarna jag fått.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vilken bra sjukgymnast du verkar ha varit hos. Jag har aldrig mött någon sjukgymnast som har varit intresserad av hur mitt liv ser ut. Men hon verkar förstå att det finns många olika orsaker till vissa tillstånd. Fint att du känner stort förtroende för henne och jag håller alla tummar för att hon ska kunna hjälpa dig att må bättre. Att hålla utkik efter ett annat jobb är nog en bra idé. Även om du inte hittar något direkt så kan bara tanken på möjligheten göra att du får lite energi. Det är så trist att du kom till ett nytt jobb som du först trivdes så bra på och att det sedan visade sig skapa problem.
Jag har fått akupunktur i flera skeden i livet men mig har det aldrig hjälpt. Men jag har hört många positiva berättelser om folk som har blivit hjälpta.
Kram

ime said...

Ja jag blev lite förvånad över att hon ville veta så mycket om mitt liv men det hänger ju ihop hur man mår både psykiskt och fysiskt. Jag tror också det kan vara klokt att ha ögonen öppna för något annat, det kändes bra i början men tyvärr inte längre.
Nej det är ingen garanti att man blir hjälpt av akupunktur, jag är tveksam till att testa faktiskt.
Kram