Saturday, February 13, 2021

Kluven

 Jag började städa lite här hemma efter frukost och dusch. Åt en tekaka till lunch, tänkte läsa lite för att sen gå ut, solen skiner. Men jag somnade i soffan och sov i 11/2 timme. Jag sover bra på nätterna, ändå kunde jag sova så här mitt på dagen. Så jag kom inte ut idag. Jag är jättetacksam att jag kan jobba hemifrån men det är ett konstigt liv att leva. Jag är hemma 7 dagar i veckan, träffar inga förutom J som har sina föreläsningar digitalt hemma hos mig. Det gör nånting med en att vara så här isolerad. Det här med corona är så tröttsamt. Jag vet att administratören ska vara ledig några dagar i slutet av februari. Jag vet inte än om jag ska jobba på kontoret då eller om det blir någon annan. Jag hoppas jag slipper. Men jag kan ändå sakna att jobba ihop med andra människor. Så kluven man är. Det här blev inte precis något sammanhängande, men livet känns underligt nu.

6 comments:

Ingrid said...

Många är nog kluvna på olika sätt nu och särskilt gäller det så klart just att jobba hemma eller att vara på jobbet. Tänk om du och andra kan få lite av båda delarna när livet återgår till det normala. Om det funkar att jobba hemma nu borde det gå att göra det några dagar i veckan även sedan. Jag skulle tro att vi får se en hel del sådana lösningar.
Kram

ime said...

Det blir säkert ett annorlunda arbetsliv när allt är över. Jag vet inte om det är genomförbart just på min avdelning att jobba både på plats och hemifrån men för många andra blir det nog så.
Kram

Znogge said...

Visst är det mycket som är annorlunda nu och jag tror att vi får leva med det ett bra tag till. I veckorna är allt som vanligt för mig men det blir i stället en källa till konstant oro.

Kram och god söndag!

ime said...

Ja det är ju inte bra att gå med en oro när man jobbar, måste vara väldigt tärande. Vi kan bara hoppas det blir en ände snart på allt det här.
Kram

Eva i Dalarna said...

Nä den där oron måste man försöka jobba bort. Koncentrera sig på det man kan påverka här och nu och inte lägga tid på sånt man ändå inte kan göra något åt.

ime said...

Ja det är sant. När jag åkte till jobbet alla dagar i veckan tänkte jag inte så mycket på smittan, nu när jag jobbar hemifrån känns det plötsligt värre om jag behöver ge mig av.