Wednesday, February 17, 2021

Vinterland igen



 Det är mycket bättre att köpa rosor som snittblommor än tulpaner. Tulpaner slokar efter några dagar trots att jag gör allt man ska. Skär av stjälkarna, låter dom stå med plasten på en timme, kallt vatten. Nä inget hjälper.

Idag vaknade jag upp till ett vinterlandskap igen, hade snöat hela natten. Men redan söndag spås det bli 10 plusgrader. Det gillar jag!!

Annars sitter jag här i mitt kök med datorn på köksbordet och kämpar på.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vintern brukar komma och försvinna igen flera gånger innan det blir riktig vår. Men snart är det nog bara gröna gräsmattor hos dig igen.
Jag har gjort det lätt för mig och har bara konstgjorda tulpaner, både i trä och i tyg. De håller året om :D Men riktiga rosor är fina och de är så vackra i din fina vas.
Kram

Znogge said...

Jag håller med om att rosor verkar vara säkrare kort än tulpaner numera. Ändå har jag inte kommit till skott... All snö som kom igår regnade bort i dag så nu hoppas jag att vi slipper mer.

Kram

ime said...

Ingrid: ja här har vi ju inte haft någon snö på många vintrar så man har nästan glömt hur det brukar bli. Man kan ju alltid hoppas att detta var sista snön för denna gången.
Kram

ime said...

Znogge: här ligger snön kvar, verkar som det ska komma mer men det kanske övergår i regn.
Kram