Friday, February 05, 2021

Veckorna bara går

 Två som fått det bra under pandemin är ju mina katter. Dom har sällskap dygnet runt nu. Annars händer det absolut ingenting. Jag är tacksam att jag kan jobba hemifrån men det är som ett vakuum. Jag är i min bostad dygnet runt, den enda jag träffar är J. Men vi har förstås avstämning varje dag via teams så då pratar vi lite mina kollegor och chefer.

En sak i veckan var lite läskig. Jag fick plötsligt synrubbningar och såg fläckar framför ögonen, såg inte hela bokstäver. Jag fick logga ur en stund, det gick inte att jobba. Jag skrev till mina kollegor och berättade. Det gick över efter en liten stund men jag hade som spänningshuvudvärk resten av dagen. A, min kollega, tjatade på mig att jag skulle kontakta 1177.  Jag kom på att jag har en app och där skrev jag och blev uppringd av en läkare som ställde flera frågor. Han tyckte inte jag behövde oroa mig eftersom det gick över. Kommer det igen ska jag söka läkare. Men jag  tror det beror på att man sitter och stirrar i skärmen hela tiden. På jobbet pratar man några ord med kollegor, rör sig lite mer och låter ögonen vila på något annat. Jag tror inte det är nyttigt att jobba som jag gör nu. Måtte det bli bättre pandemi-tider.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Ja, husdjur har nog fått mycket mer sällskap och uppmärksamhet den här perioden. Det är nog tur att du har dina katter nu när du mest stannar hemma. Någon att titta in i ögonen och säga några ord till är säkert bra att ha.
Vad otäckt med ögonproblemet. Men jag tror att du kan ha rätt i din egen analys för visst måste det vara stor skillnad på att ha arbetskamrater i verkligheten och inte bara i skärmen. Hoppas du kommer på ett bra sätt att variera vad du tittar på så att dina ögon får vila från skärmen emellanåt.
Kram

ime said...

Ja jag är så glad för mina katter, dom är ju som två familjemedlemmar.
Det är svårt att vila ögonen när man sitter framför skärmen precis hela dagen. På jobbet går man ifrån mycket mer än hemma.
Kram

znogge said...

Själv önskade jag att jag kunde arbeta hemifrån men samtidigt förstår jag att det blir enformigt och ensamt också. Jobbigt med ögonen men du har kollat upp det så försök att koppla bort det nu.

Kram och god kväll.

ime said...

Jag tycker absolut att det positiva överväger att kunna jobba hemifrån. Men man kan konstatera att det är ett märkligt liv.
Jag har inte haft några mer ögonproblem så det bekymrar mig inte särskilt.
Kram