Thursday, February 11, 2021

Längtar efter vår

 Tror det är femte veckan jag jobbar hemifrån. Allt flyter liksom ihop. Ute är det iskallt och jag längtar efter vår, lite varmare väder och att få plantera penséer. Läser om vaccineringen och hur Sverige inte verkar lyckas med mycket i den här pandemin. Vårt grannland Danmark har däremot hållt sig framme och ligger på andra plats i hela EU efter Malta med att ha lyckats komma igång med vaccineringen. De har inte lagt ansvaret på regionerna utan det sköts centralt. Här i Sverige finns det regioner som ännu inte ens har en plan för hur de ska lägga upp vaccinationen. Det måste bli många lärdomar som ska dras efter detta. Bara det inte blir ett politiskt käbbel enbart utan att det verkligen finns en vilja att gå igenom allt som gått snett. 

4 comments:

znogge said...

Det är mycket som är skrämmande när det gäller den svenska pandemin. Även när det gäller vaccineringen är Sverige två på bollen. Självklart borde vaccineringen ske centralt men så fungerar det inte med regionerna. Med denna takt så kommer bara en bråkdel av befolkningen att vara vaccinerad i sommar.

Kram

ime said...

Ja det är katastrofalt. Man blir ganska upprörd också över att läsa att chefer inom vård och hemtjänst gått före i vaccinationskön så de som jobbar med patienter blivit utan.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Våren borde inte vara alltför avlägsen nere hos dig nu och snart kan du nog plantera vackra penseer på balkongen :D
Allt har inte skötts bra när det gäller pandemin här i Sverige men kanske ligger skulden på vaccinationsförseningen mest på dålig upphandling av EU och löften från vaccintillverkare som inte hålls. Av det jag har hört och läst verkar det som om allt vaccin som kommer används. Däremot blir jag också arg och upprörd när jag hör om hur vissa går före i kön.
Kram

ime said...

Det är jättekallt hos oss så våren känns tyvärr avlägsen.
Jo det är förseningar på vaccinet men ändå har Danmark lyckats så mycket bättre, jag tror inte Sverige bara har otur hela tiden. Men man kan ju hoppas det blir fart på allt snart.
Kram