Tuesday, October 25, 2022

En kväll i Malmö

 


Igårkväll skulle vi träffas i Malmö, ett gäng från jobbet, och gå ut och äta med A som slutat hos oss. Jag fick den strålande idén att ta några timmar ledigt för att åka ner och strosa lite innan. Redan på väg på tåget sprack himlen upp och solen kom fram. Det är så härligt att komma till en stad med lite mer folk och puls. Så härligt väder att folk satt på uteserveringar. Jag åkte till Triangeln och gick sen min vanliga runda. Inom Småland, den fina stora butiken med både café, inredning, kläder och blommor.  Gick också in på Grandpa som ligger jämte som har roliga saker, smycken och annorlunda mode. Jag blir så inspirerad bara av att se allt vackert. Köpte en orkidé sen i en blomsteraffär som alltid har bra priser. Köpte också en liten sak till Dante. Gick sen mot Gustaf, besökte other stories som alltid har mycket fint, köpte en bodylotion till mig själv. Gick på Åhlens city, det är ju mini jämfört med Stockholm men ändå roligt att gå dit. Sen satte jag mig på Espresso house och tog en iste och vilade lite innan det var dags att möta upp A och gå till Mando steakhouse där alla andra satt bänkade. Vi var totalt 12 personer och det blev en rolig kväll. Kul att träffa A och se att hon var den gamla vanliga roliga personen som hon var innan allt blev så jobbigt på jobbet. Maten är god på Mando men man är verkligen helt slut när man varit uppe sen innan halv sex. Så halv nio tog dom flesta tåget hem. Jag var hemma sådär kvart i tio, i morse när klockan ringde orkade jag inte ta mig ur sängen, fattar inte att man inte orkar mer? Jag drack inget vin så jag kan inte skylla på det. Så jag sov en halvtimme extra och jobbade hemifrån. När man är i större städer känner jag mig ändå trygg, men att komma hem till min hemstad och gå ensam hem i mörkret känns inte bra. Sen läste jag idag att det skett ett rån på stationen här hemma kl 21.40 igårkväll. Ärligt skulle jag hellre bo i en större stad än här.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vilken lysande idé att ta några timmar ledigt för att få njuta av en stad och butiker du gillar :D Kul att ni fick en så fin stund tillsammans allihop och att A verkar må bra nu. Jag förstår att den intensiva och långa dagen tog ut sin rätt och att du var trött på morgonen. Då är det ju väldigt bra att kunna få jobba hemifrån. Pandemin förde med sig något bra mitt i allt det hemska.
Kram

ime said...

Ja jag tyckte också det var en superbra idé. Jag är oftast jättetrött när jag jobbat klart men nu fick jag lite mer energi. Ja verkligen roligt att se A som sig själv igen.
Det är verkligen bra att ha den möjligheten att jobba hemifrån, jag har fått förtroendet av mina chefer att styra det själv. Det var väl det enda positiva med pandemin att det gick att genomföra.
Kram

znogge said...

Vilken bra idé att ta ett par timmar ledig så du hann strosa omkring ett tag och shoppa lite. Trevligt att ni var så många som träffades och fick en bra kväll tillsammans. Mando är ju en av Malmös äldsta restauranger men den står sig i längden och serverar många goda klassiker.
Nej, det är inte alltid tryggare i mindre städer faktiskt.
Så skönt att du kunde arbeta hemifrån i dag. Att gå ut en kväll i veckan tycker jag känns.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja det blev några härliga timmar i Malmö innan vi träffades på kvällen.
Jag minns att jag var på Mando 1986 redan, det är ett tag sen, trevligt ställe med god mat.
Även om det inte blev så sent så har man verkligen ingen ork numera, det var jätteskönt att kunna jobba hemifrån.
Kram

Hannas krypin said...

Tycker det låter som en riktigt trevlig dag. Smart att ta ledigt några timmar. Trött kan man bli även om man inte dricker vin. Kul att ni var så många!

ime said...

Ja man kan verkligen bli trött utan att ha druckit alkohol. Tycker dock det är lite konstigt att man orkar så lite. En lite längre kväll och man är halvdöd dagen efter 😞