Thursday, October 20, 2022

Torsdag

 Vad hände? Jag som är kvar i någon slags sensommarstämning upptäckte att det var 4 minusgrader i morse när jag skulle gå till hudterapeuten. Jag fick leta fram vantar! Var och fick mina ögonbryn fixade, jag brukar färga själv men ser inte tillräckligt bra för att plocka själv. Hudterapeuten sa att min hy var fin, blev så glad. Men jag är ju en riktig hudvårdsnörd, hon sa att det märktes. Jag gillar ju att testa olika märken och satsar på bra rengöring, gärna serum och kräm som känns bra.  Sen är jag försiktig i solen och har aldrig varit rökare.

Annars händer det inte så mycket. Har varit en del på kontoret, tre dagar i veckan är ju vad man helst ska vara där. Det är samma problem som varit där i ett helt år. Man struntar i rutiner och gör vad man själv tycker är bra. Det började en ny tjej i somras som är duktig och vågar säga ifrån. Känns jätteskönt,  jag är nog ansedd som en bitch men jag kan inte bry mig mindre. Det har kommit dithän att jag gett upp om att det ska bli någon förändring. Igår var det dock en lugn stämning och tänk.... alla jobbade hela tiden. Det berättade jag för mina chefer i slutet på dagen. Det var en person borta och det räckte för att allt skulle kännas bättre.

4 comments:

znogge said...

Ja, nog var det kallare i morse men det tog sig uppåt dagen.
Vilket gott betyg till din hy. Jag har solat en del och det kan man helt klart märka när man blir äldre.

Tråkigt att det är oförändrat på ditt arbete för det får onekligen en negativ effekt på andra. Samtidigt så är det lite intressant att det fungerar bättre när en person är borta. Då får man ju tankar som att en del andra bara följer den och inget annat vågar. Kanske har jag fel men det är något som tål att tänkas på.

Kram och god torsdag!

ime said...

Jag solade mycket som yngre men slutade sen. Jag tycker det är jätteskönt i solen me jag vill inte ligga och pressa.
Ja,jag hoppas dom tänkte på samma sak som jag, att det var lugnare på grund av en persons frånvaro.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Vad roligt att du fick höra att din hy är väldigt fin eftersom du har gjort vad du kan för att den ska må bra :D Jag har aldrig brytt mig så mycket. Jag använder ansiktscreme när jag har duschat men bara för att hålla tillbaka mitt mjällexem, som går ner i hela pannan och runt näsan. Som tur är räcker det med den creme jag använder så jag märker inte ens av exemet. Men jag märker direkt om jag slutar. Då får jag psoriasisliknande utslag som kliar. Då är det lätt att göra sig det lilla besväret att smörja in ansiktet. I övrigt använder jag inga skönhetsmedel och jag har solat massor i många år. Nu är jag lite mer sparsam men det är nog för sent och helt ärligt så bryr jag mig inte så mycket om rynkor och några mörkare fläckar. Men samtidigt beundrar jag dig och andra som lägger ner mycket tid och kanske pengar på att se fräscha och välmående ut.
Det verkar vara tydligt att det är en speciell person som påverkar arbetsmoralen och stämningen och då borde någon chef ganska lätt kunna sätta ner foten. Men du kanske får fortsätta att uppskatta de stunder då det är lugnt.
Kram

ime said...

Vad skönt att din creme räcker för att förhindra exemet. Hudvård är ju ett intresse för mig och jag är ju också utbildad hudterapeut. Jag kan se det som en stund att ta hand om sig själv, speciellt när man peelar och lägger ansiktsmask. Det är en må bra-stund för mig. Jag tycker också det är roligt med smink och jag mår bättre när jag använder smink, men är jag bara hemma använder jag såklart inte allt.
Mina chefer är fullt medvetna om denna person, men inget verkar hjälpa. Hopplös situation.
Kram