Friday, October 14, 2022

Fredag

 


Foto taget igår när jag gick hem från tåget.

Det har varit en vecka då jag inte varit på topp.  Jag har ganska ont i min arm, är det som sjukgymnasten tror, en inflammation i ett muskelfäste kan det ta tid innan det blir bra. Man använder ju armen hela tiden, gör väldigt ont i vissa lägen. Jag känner mig trött på så mycket. När helgen kommer vill jag hitta på något, men man kan ju inte göra det varje helg. Blir så påverkad av allt som händer runt om i världen och här hemma. Nyheterna hoppar jag över, orkar inte höra om krig, inflation, elpriser och nu sd-företrädare som får viktiga poster. Som Jomshof som umgåtts i förintelseförnekande kretsar, nu ordförande i justitieutskottet? Jag säger som Nina Rung, vi kan aldrig säga att vi inte såg detta komma.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

En väldigt vacker höstbild och jag älskar speglingar i vatten :D
Vad trist att armen värker men vet du vad som är bäst om det nu är en inflammation i ett muskelfäste? Ska du vila armen så mycket som möjligt eller är det bra att använda den? Jag hoppas att sjukgymnasten har fel och att det går över snabbt men de är duktiga på allt som döjer sig under huden så hon vet nog.
Vi tänker nog likadant när det gäller SD men nu är det som det är och det är bara att hoppas på att de inte hinner ställa till med alltför mycket. Men bra känns det inte.
Kram

ime said...

Tack 😊
Jag vet faktiskt inte vad som är bäst för armen. Jag kan inte vila den för jag använder ju armen hela tiden.
Nej det känns verkligen inte bra med sd.
Kram

Znogge said...

Så vacker bilden är!
Visst är det mycket som är dystert men då får man försöka att fokusera på det som är positivt även om det inte är så lätt alltid. Jag ransonerar mitt nyhetsintag för annars skulle jag bli nipprig.
Jag tror faktiskt inte att SD kommer att påverka grundläggande demokratiska värderingar. I riksdagen är det 80% som representerar andra partier så det känns tryggt. I en del andra europeiska länder finns liknande partier och politiken är ganska så oförändrad. Det är dock en realitet att 20% röstat på dem men jag tror inte att dessa 20% är rasister utan att det står för något annat. Gängkriminaliteten och alla skjutningar har nog påverkat många att rösta på dem misstänker jag... Nåja, det är som det är.
Jobbigt med din arm. Det är ju en kroppsdel som man använder hela tiden och är svår att vila.

Önskar en fin och avkopplande lördag!

Kram

ime said...

Tack 😊
Jo det är sant. Man måste försöka fokusera på det som är positivt.
Jag tycker bara det är så vidrigt att de som gick med i Sd och nu får höga poster gick med när det var ett parti grundat av nazister. Sen har de jobbat hårt med att polera partiet. Men kolla in Rebecka Fallenkvist t ex som skrek Hell seger på valnatten och nu har twittrat om Anne Frank, det kommer fram hurdana många av partiets representanter är innerst inne. Tror vi kommer att få se en del av detta framöver, mycket tack vare att vi har fria journalister än så länge även om sd vill ändra på det. Läs gärna Jonas Gardells krönika i Expressen idag!
Kram