Monday, October 03, 2022

Helg i Stockholm

 I fredags morse tog jag tåget till huvudstaden. Väl framme låste jag in väskan och gick och åt på ett litet stenugsnbageri. Sen gick jag lite på stan, besökte bland annat Illums bolighus, Åhléns city och NK. På NK satte jag mig ner och tog en kaffe och morotskaka till. Det är så roligt att besöka NK, handlade lite på deras skönhetsavdelning och det är något speciellt att besöka det varuhuset. När S jobbat klart möttes vi på centralen och tog pendeltåget hem till dom. Så mysigt att träffa Dante, lille älsklingen. Han fick några presenter av mig, bland annat små dinosauriefigurer som han sen lekte med precis hela helgen. Jag hade köpt ett spel också som han och jag spelade och som han (efter lite fusk) vann överlägset. På kvällen åt vi god risotto med kantareller. På lördagen åkte vi till Mall of Scandinavia, Dante behövde höstkängor. Vi var inne på Stadium och där skulle han provspringa sina nya kängor efter uppmaning av S. Dante tog henne på orden och satte av i full fart och var på väg ut ur butiken, S fick springa allt vad hon kunde efter och jag stod kvar och småskrattade, det såg roligt ut. Han gjorde ju bara vad hon bad om. Vi lunchade också där, det är ju otroligt stort men massor av folk. På eftermiddagen var vi ute och gick,  det var soligt och fint väder. På kvällen åt vi världens godaste fiskgryta tillagad av S. Tiden går så fort, på söndagen åkte jag hem igen. Dante är en sån underbart klok och rolig 4-åring, man bara njuter av att få träffa honom.

Idag har jag jobbat hemifrån, vilket jag gjort mycket senaste tiden. Jag skulle egentligen fått min fjärde covid-spruta ikväll men jag bokade av. Jag har fått så ont i min ena arm, känns lite bättre än i helgen men det gör ont att lyfta den. Antar att det är någon muskelgrej men jag avvaktar med sprutan.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag förstår att du skrattade åt Dante när han kutade iväg i full fart :D Hans mamma såg nog också ganska skrattretande ut. Vilken tur att hon hann ifatt honom innan han försvann i folkvimlet. Du fick en härlig helg i Stockholm och jag önskar att du kunde komma dit oftare. Men vem vet, du kanske flyttar dit när du väljer att sluta jobba.
Det är nog lika bra att vänta tills armen känns bättre så att det inte blir ännu värre av en spruta. Men sedan är det nog ganska bra att ta den. Jag har fått min femte nu och jag hoppas att den ska vara ett bra skydd.
Kram

ime said...

Ja det såg verkligen roligt ut när han satte av i full fart och hans mamma efter!
Det känns nog ganska avlägset att jag ska kunna flytta upp. Vi får se hur allt utvecklar sig.
Jag har bokat en ny tid nu för spruta, känns inte bra att sätta en spruta i den när jag har ont.
Kram

Znogge said...

Vilken härlig helg du har haft i Stockholm. Förstår att det var trevligt att träffa den lilla familjen. NK tycker jag mycket om så det brukar bli en titt in om där.
Barn är ju för härliga men Dante gjorde ju faktiskt bara vad han blev tillsagd att göra :D

Kram och god kväll nu!

ime said...

Ja det är mysigt att strosa runt på NK, ta en fika eller äta och njuta av storstaden.
Ja Dante tog verkligen sin mamma pä orden 😀
Kram