Friday, November 04, 2022

Fredag

 Jag har tagit en semesterdag idag, ska till frisören och göra slingor,  det tar sin lilla tid. Jag vaknade ganska tidigt, åkte till min föräldragrav för att sätta en dekoration och tända ett ljus. Min bror sköter graven detta året, där var inte vidgjort alls, fullt av vissna sommarblommor. Jag brukar sätta ljung och silverek senast i oktober. Så ledsamt att se detta, hoppas det blir vidgjort idag. Ingen kommunikation har vi, han har betett sig illa mot mig så jag har klippt banden.  Det är ju ingen särskilt tung uppgift att sköta en grav och det gör mig ledsen att se det här.

Det är så mycket i världen som är jobbigt att se och läsa om. Visst hade det varit enklare att bara liksom flyta ovanpå allt och inte bry sig, men jag har så svårt för det. Det är nästan bara män som ligger bakom allt elände. Galningen i Nordkorea som skjuter robotar, myndigheterna i Japan fick gå ut och varna sin befolkning. Jag känner extra mycket för det landet. Vad ger en person rätt att göra det här? Putin som mördar och krigar, vad ger honom rätt att göra det? Erdogan som sitter i Turkiet och ska avgöra om vi som land ska få gå med i Nato? Bara en massa idiotiska gubbar som styr och ställer. 

Nu till nåt roligare, J kommer och besöker mig imorgon, vi ska fira min födelsedag!

2 comments:

znogge said...

Så tråkigt att du klippt banden med din bror men ibland händer det saker som gör att man inte har något val tyvärr. Ledsamt dessutom att graven inte är skött ordentligt. Det tar ju inte speciellt lång tid heller. Vi har ett gravskötselavtal så kyrkogårdsförvaltningen sköter det grundläggande arbetet men blommor och dekorationer fixar vi själva.

Så mysigt att få fixat till håret och sedan fira din födelsedag. Själv ser jag ut som Kvasthilda men det är ju mitt eget fel att jag inte kommer till skott och bokar en klipptid.

Önskar en bra inledning på helgen nu!

Kram

ime said...

Jag valde att inte ha någon kontakt mer för 14 år sen, man skulle ju aldrig behålla vänner som inte är sjyssta, för mig gäller det även dom man har släktband till.
Verkligen trist att se graven, kan inte förstå att man inte tar sig tiden att fixa till där.
Haha skulle vilja se en bild på Kvasthilda 😀 det är väldigt skönt att sitta ner och bli omhändertagen och gå därifrån fin i håret.
Kram