Tuesday, November 01, 2022

Minnen från en arbetsplats

 



En tidigare arbetskamrat till mig gick bort förra veckan. Han blev över 90 år. Han hade slutat på tidningen när en annan arbetskamrat blev sjukskriven pga utmattning, så han kom tillbaka, med glädje. Vi var ju på flera resor ihop, bilderna är från Island. Vi hade en väldig gemenskap på den arbetsplatsen. Det var liksom ett ställe man stannade länge på och då får man en speciell sammanhållning. Det var ju tidningarnas guldålder när jag jobbade som mediesäljare. Dels var vi på många kundresor men även vi som personal åkte iväg, vi har varit i Portugal,  sovit på ishotellet i Jukkasjärvi och åkt skidor och bott i en stor stuga mitt i backen i Sälen. Massor av minnen har vi ihop. Man var liksom en i gänget och kände sig omtyckt. Vi var ett stort tidningshus med fem våningar. Idag ser det helt annorlunda ut. Knappt några av mina gamla arbetskamrater är kvar och dom som är där huserar på en våning. Sen var det såklart inte bara bra varje dag, där fanns problem också. Men så är det väl på alla arbetsplatser.

2 comments:

Znogge said...

Vilka fina minnen från en arbetsplats och av en fin kollega. En spännande tid och roligt att få resa tillsammans. Nu är det betydligt mer sparsamt i den branschen.
När det gäller arbetsplatser så finns det säkert problem på dem flesta men en bra grundstruktur och ordning uppskattas.
Vilken fin bild på er!

Din senaste kommentar hon mig gick in med ditt riktiga namn så jag tog mig friheten att ändra den till mittliv.

Kram och god onsdag!

ime said...

Ja nu är det en helt annan bransch, på min tid slog vi rekord på rekord när det gällde försäljningen.
Jo en bra grundstruktur är viktigt, skillnaden idag är att jag inte känner mig som en i gänget, dom problemen vi fått i en annars bra avdelning verkar olösliga.
Tack snälla du för att du ändrade!
Kram och detsamma till dig