Saturday, March 25, 2023

Andra akten

 Jag och E har varit på eftermiddagsbio idag. Kändes som en bra tid att gå på bio, vi såg Andra akten med Rolf Lassgård och Lena Ohlin. Jättebra film, rekommenderar den verkligen. Inte nog med att tiden vi såg filmen på kändes som en pensionärstid, filmen handlar också om en person som går i pension. Eva har varit fysioterapeut och jobbat med människor som behöver rehabiliteras efter en stroke t ex.  Hon får ta hand om den egocentriska skådespelaren Harald Skoog. Många fina stockholmsskildringar och bilder från Dramaten. Jag kom att tänka på när jag såg Krister Henriksson spela Doktor Glas där, vilken upplevelse.

Idag har det faktiskt varit sol och lite varmare temperaturer.

4 comments:

znogge said...

Eftermiddagsbio tycker jag låter som ett alldeles utmärkt koncept och skulle passa mig perfekt. Även filmen låter som en film helt i min smak. Det var så länge sedan vi var på bio men nog är det en speciell känsla tycker jag. Det får helt enkelt bli ett biobesök framöver.

Önskar en fin söndag nu!

Kram

ime said...

Det var första gången jag gick på eftermiddagsbio och det var superbra, ha hela kvällen kvar. Jag rekommenderar verkligen filmen, jag fick en så bra känsla i kroppen av den.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Det var väldigt länge sedan jag var på bio. Jag tror faktiskt att den senaste film vi såg där var en Harry Potter-film :D Hela familjen gillade både böckerna och filmerna. Det är en speciell känsla att sitta i en biosalong och se en film men för min del var det redan då lite jobbigt att sitta still så länge. Härligt att ni fick en så fin biostund men jag fortsätter nog med filmer på tv så att jag kan ta en paus emellanåt :D
Kram

ime said...

Ja det kan vara skönt att ta en paus i filmen. Här i stan finns en bio där man äter en måltid samtidigt, det är alltså en kombinerad restaurang och bio. Där har man en paus mitt i om man vill fylla på sitt vinglas eller ta en kaffe. Jag har dock aldrig varit där.
Kram