Saturday, March 11, 2023

Äntligen helg

 Jag tycker det har varit en jobbig vecka. Det är nog dels att jag inte känt mig helt kry och dels att jag inte är van vid att jobba så mycket på kontoret. Jag har släpat mig fram och tillbaka bärandes på datorn så min axel och rygg känns sned, mina steg har känts tunga och jag har bara räknat ner till helgen. Kylan som kommit är inte särskilt kul heller. Men usch vad negativ jag låter. Men jag känner att jag längtar så väldigt mycket efter vår, lite varmare temperaturer och blommor och grönska.

Det är så jobbiga samtal också, har haft svåra ärenden som tar mycket av min energi. Jag kan inte gå in på vad det handlar om men ibland känner jag att jag får kämpa så för saker, ställa krav på saker vi måste lösa och jag vet att om jag inte varit besvärlig och stått på mig så hade inget hänt. Jag borde kanske vara en sån som bara rycker på axlarna och struntar i konsekvenserna. Men jag har ju så svårt för det. Igår lunchade jag med några kollegor som man kan prata med. Vi är eniga om mycket. Det gäller att hitta dom. Där är några färdtjänsthandläggare som är riktigt trevliga också, gulliga och omtänksamma. Kanske är det så att man börjar känna sig mätt på arbetslivet, men jag har ju för många år kvar för att känna så. Ja, nu går vi mot ljusare tider, det är lite extra lediga dagar framöver, snart påsk. Det är dom dagarna man får längta efter.

4 comments:

Znogge said...

Jobbigt att gå och känna så. Den bistra sanningen är ju att vi tillbringar mycket tid på vårt arbete och känns inte allt bra där blir det en jobbig situation. Risken finns ju att man blir helt dränerad på energi och nästan är slut under helgen. Även om inte allt var "guld och gröna skogar" på min arbetsplats så gick jag alltid dit med glädje och vi var ett sammansvetsat gäng som alltid stöttade varandra. Så här med facit i hand inser jag hur mycket det betydde. Förhoppningsvis så känns det lite lättare när våren är här och vi kan njuta av sol och värme. Själv känner jag en helt annan energi när solen skiner.
Hoppas att din helg blir bra och att du kan tanka lite ny energi.

Kram

ime said...

Ja det är mycket tid man tillbringar på sin arbetsplats och det känns som jag har för många år kvar för att känna mig så här mätt. Helgerna blir bara till för återhämtning. Det är jätteviktigt att man kan stötta varandra på arbetsplatsen men hos oss har det ju inte varit så utan man får hitta dom man gillar på andra avdelningar. Jag tror också energin kan återkomma när det blir mer sol och värme ute.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag tror inte att du skulle trivas bättre om du ryckte på axlarna åt problemen och bara gick vidare. Du är nog helt enkelt inte en sådan person och det är en himla tur att någon som du faktiskt påpekar vad som behöver göras. Men det är ju inte kul att känna som du gör och dessutom veta att det är ett antal år kvar. Jag hoppas att du får jobba mer hemifrån om det känns lite bättre. Kul att du har hittat några trevliga kollegor att luncha och prata med. Det gör nog situtationen lite mer uthärdlig.
Kram

ime said...

Nej jag är ju inte den typen av människa som bara kan strunta i saker som är ganska allvarliga. Snart kan jag nog varva med mer jobb hemifrån, det är så väldigt skönt att få sova lite längre och slippa ge sig av. Har varit så mycket tågproblem också på sista tiden. Absolut spelar det roll att ha några trevliga människor att luncha och prata med.
Kram