Saturday, May 27, 2023

Solig lördag

 




Vilken dag - knallblå himmel och solsken, som gjort för att köpa blommor till balkongen och till graven. Det var det fler än jag som tyckte, massor av folk på Blomsterlandet. Jag köpte isbegonior och silverek till graven, det är som alltid väldigt fridfullt där. Sen blev det rosa pelargoner med vit hänglobelia till balkongen, en vit pelargon, rosa tobaksplanta och lite annat. Det blev så dyrt i år!! Har blommorna också gått upp i pris? Ja nu är det fixat i alla fall. Sen handlade jag mat. J ska bo hos mig i veckan, han ska göra praktik på tingsrätten, när det är gjort är hans termin klar.  På torsdag åker jag till Stockholm, han stannar kvar här och passar Tilda. Jag ska iväg i fyra dagar och det ska bli underbart.

6 comments:

znogge said...

Så fina blommor hos dig. Visst är det så att även blommor har gått upp i pris och en del sorter ganska så mycket faktiskt. Pelargonerna som jag köpte i år hade ökat i pris med 30 kronor jämför med förra året vilket jag tyckte var mycket. Nåja, blommor ville vi ändå ha.
Så mysigt med besök av J och vilket praktiskt arrangemang med kattvakt när du sedan åker till Stockholm. Förstår att du ser fram emot det besöket. Vår son med sambo får tillträde till nya lägenheten den 14/6 och sedan måste vi bara få till ett besök.

Önskar en fortsatt fin lördag och pingstafton!

Kram

ime said...

Jag har missat prisökningen på blommor, men eftersom allt annat ökat i pris är det väl inte konstigt, men blommor måste man ju bara ha.
Ja det passar bra att J är här i veckan och sen är kattvakt, Tilda blir glad när han är här 😊 ja då måste ni ordna ett besök i huvudstaden så ni får kolla in deras lägenhet!
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Jag förstår att många blir sugna på att pryda uteplatser och balkonger med massor av blommor nu när sommaren har kommit. Du får så fint på din balkong och jag hoppas du får många härliga dagar där. Jag köper ju inga växter längre och har inte märkt några prisökningar men allt annat blir ju dyrare så det kanske är naturligt att även växter följer den trenden.
Lycka till önska jag din son på praktiken. Min dotter gjorde också sin praktik på tingsrätten och hon trivdes superbra. Det beror nog mycket på handledare och om man får intressanta arbetsuppgifter.
Vad härligt att du ska komma iväg på en resa till Stockholm. Se till att njuta för fullt och ha det riktigt skönt och fint :D
Kram

ime said...

Ja jag är så glad för min balkong, jag har förutom blommor en träsoffa där som jag lägger plädar och kuddar i och så ligger jag där och läser.
Vad roligt att din dotter också gjorde praktik på tingsrätt. Vår tingsrätt ligger på ett par minuters promenad från mig.
Det är inte svårt att njuta av Stockholm! Hoppas på fint väder och mycket mys med Dante.
Kram

Znogge said...

Är du hemma från huvudstaden nu? Hur går det med din brutna fot? Hoppas det inte är alltför besvärligt.

Kram

ime said...

Ja jag är hemma! Har uppdaterat bloggen nu.
Kram