Thursday, May 25, 2023

Torsdag


 När jag gick hem från tåget idag hade jag nåt ärende på stan, då passerar jag alltid en jättefin blomsterbutik och där såg jag blomman Sommarljus som jag helt enkelt var tvungen att köpa med mig hem. Jag såg den första gången på Sofiero för tre år sen, bara namnet är jättevackert. Jag ska köpa mer blommor till helgen till min balkong och även plantera på graven.

Veckan på jobbet har varit tuff som den nästan alltid är. Vi har mycket sjukfrånvaro, av 9 i vår grupp är det inte ovanligt att 3 är borta. Det är en ohållbar situation och jag är jättetrött varje dag jag går hem. Jag läste en bok som Clara Lidström skrivit ihop med en annan person som handlar om utmattning. Där var många symptom beskrivna som jag kan sätta check och bock på. Jag är inte helt säker på att jobba hemifrån är det allra bästa heller. Det är lätt att känna sig ensam och överhopad med jobb när man är i sitt hem och inte får det där lilla snacket med en kollega och luncha med någon trevlig person, som idag, jag satt med en färdtjänsthandläggare och vi skrattade hela lunchen åt alla galna saker vi råkar ut för. Det blir liksom en skön paus som jag inte får hemma. I måndags fick jag dessutom it-problem hemma som regionens it-tekniker inte kunde lösa så jag kunde bara jobba halva dagen, det är ingen rolig situation att plötsligt behöva ta sig till jobbet. Men imorgon är det i alla fall fredag tack och lov.

4 comments:

Znogge said...

Åh, så vacker blomman är både till namn och till utseende. En sådan skulle passa alldeles utmärkt på vår terrass. Måste kolla om den finns i någon av våra butiker.

Vilken jobbig situation på din arbetsplats med så pass hör sjukfrånvaro. Det är verkligen inte roligt alls när man börjar notera tecken på utmattning hos en själv. Då borde man egentligen agera direkt men det är tyvärr inte alls så lätt. Samtidigt som det kan vara skönt att arbeta hemifrån så kan jag förstå att det inte alltid är bara fördelar. När vi hade det tufft på jobbet så var mitt fantastiska arbetslag alltid en styrka och en tillgång. Först "kräktes vi av oss rejält" och när det var gjort kunde vi skratta och ha roligt tillsammans. Dessutom så stöttade alla varandra. Gemenskapen med kollegorna är oerhört viktig.

Nu är fredagen här och helgen närmar sig så jag hoppas du får en riktigt fin sådan!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Blomman är lika fin som namnet den har och jag förstår att du bara måste få med den hem :D
Ärligt talat har jag länge tänkt att arbetssituationen på din arbetsplats verkar ohållbar. Det känns som bäddat för sjukfrånvaro och för utmattningar. Skönt att du ändå kan få både skratt och en stunds avbrott från den kämpiga situationen när du är på plats. Kanske är inte hemarbete så bra som det först lät som. Svårt att veta vad som är bäst men jag önskar verkligen att det kunde bli bättre för din del. För allas del så klart men det är ju dig jag tänker på i första hand.
Kram

ime said...

Znogge: javisst är blomman fin! Tror säkert du hittar den.
Tyvärr är det inte riktigt så bra sammanhållning i vår grupp som du berättar att ni hade, visst finns det bra personer men en del agerar så att det blir jobbigt för oss andra. Jag känner just nu att hemarbetet inte är lika bra för mig, jag behöver mer social samvaro. Den känslan kanske ändras, jag får se helt enkelt.
Kram

ime said...

Ingrid: jag hoppas jag lyckas bättre med blomman i år, sist jag köpte den på Sofiero så fick den ohyra.
Vad snäll du är som tänker på mig! Det var mycket värre när jag jobbade på bokningen, då hade vi ju så jobbiga arbetstider. Nu är det bättre med dagtid men underbemannade har vi ju ständigt varit, mycket på grund av att folk är sjuka. Plus en del mindre bra arbetsmoral, det tycker jag är värre. När folk kan sitta och prata långa perioder medan andra sliter.
Kram