Tuesday, October 10, 2023

Lite förkylt

 


Jag kände mig inte bra igår när jag vaknade, gick upp och åt frukost ändå men kände att jag inte orkade ge mig av så jag la mig under duntäcket igen. Där stannade jag nästan hela dagen, sov väldigt mycket. Idag känner jag mig bättre men är förkyld. Är hemma idag också. Var ute en sväng, det är soligt och fint. Jag kan nog jobba i morgon.

Får upp lite minnen på fb, det är 8 år sen jag var i Japan första gången. När jag tittar på bilder kan jag känna atmosfären,  det är svårt att beskriva men det är både ljud och dofter. Den otroliga vänligheten. Stillheten i tempel, minnen när vi badade i varm källa utomhus i bergen. Jag kände det som jag kommit till himlen. Samtidigt det supermoderna inne i staden. Bilden är från Nara, där det finns tama rådjur. Jag skulle mata dom och dom blev som tokiga, J fotade och plötsligt kände jag hur ett rådjur nafsade mig i magen, jag skrek till. Sen tittade vi på fotona och J hade lyckats fota precis när rådjuret öppnar munnen och ska bita. Detta fotot har vi skrattat hur mycket som helst åt. 

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Skönt att du känner dig lite bättre och att du har orkat vara ute en stund.
Jättekul foto där du står och ser väldigt koncentrerad ut på det du har i händerna medan ett av rådjuren är så otåligt att det försöker äta lite på dig. Hoppas att det inte gjorde ont. Tänk vad många fina minnen du har från dina Japanresor :D
Kram

ime said...

Ja jag är både koncentrerad och lite stressad över rådjurens uppvaktning 😊 jo det gjorde lite ont faktiskt. Vi var ju tillbaka i Nara två år efter men då vågade jag inte mata några rådjur.
Kram

Znogge said...

Så skönt att du känner dig lite bättre och har kunnat vara ute lite i dag. Det var jag också men det blev två kortare promenad. Väldigt skönt ändå att få lite frisk luft.

Vilka fina minnen från Japan. Tam rådjur minsann, det var inte illa. Bilden togs verkligen i rätt ögonblick för man ser så tydligt att rådjuret är på väg att ta en smakbit av dig :D

Önskar en fin kväll och fortsatt krya på!

Kram

ime said...

Ja det är verkligen skönt att komma ut lite.
Du kan tänka dig hur mycket vi skrattade när vi såg att J lyckats knäppa en bild i exakt rätt ögonblick 😊
Tack!
Kram

Hannas krypin said...

Vad skönt att du känner dig lite bättre idag. Hoppas att det fortsätter på den vägen så du kan jobba imorgon. Jag har haft en lurande förkylning i evigheter men den bryter aldrig ut.

ime said...

Tack! Förkylningen gick hyfsat fort över, men jag får ofta sån jobbig skrällhosta som sitter i ett tag. Det är jobbigt när förkylningar inte bryter ut, hoppas du snart mår bättre.