Friday, October 13, 2017

Fredag

Igår var det regn och rusk, det yrde löv omkring mig när jag gick hem från jobbet på kvällen. Idag har det varit tvärtom, soligt och skönt. Jag har varit i Sjöbo, en riktig lantlig ort här i Skåne. Mycket bönder bor där för det var många långsamma fordon på vägen. På väg dit såg jag också plötsligt att ett antal små kor (ungkor heter det kanske?) hade rymt för det stod en massa människor runt omkring dom och skulle hejda att dom gav sig ut på vägen, det såg lite roligt ut för dom små korna stod i en skock och tittade jättedumt och frågande på människorna. Vilka upplevelser man kan få vara med om på landet!
Nu ska jag vara ledig en hel helg, så skönt. Ikväll ska jag gå och möta lilla S som just nu sitter på tåget ner från Stockholm. Både jag och katterna glädjer oss att få träffa henne!

4 comments:

Ingrid said...

Låter som om du har haft en skön dag 😀 Det kan ha varit ungkor om de har kalvat en el två gånger. Innan de har kalvat är de kvigor och innan det kalvar. Vad pojkkalvarna kallas när de växer upp är jag inte lika säker på. Ungtjur och stut finns och jag tror att en stut är kastrerad. Min storasysters man har bondgård så lite har jag snappat upp 😉
Ha en riktigt skön helg.
Kram

ime said...

Haha 😀 tack för upplysningen! Det var nog kalvar fast lite större som var busiga och hade tagit sig ut ur hagen!
Tack detsamma!
Kram

znogge said...

Så mysigt med besök från Stockholm! Om en stund kommer äldsta dottern hit så då blir det långpromenad :D

Kram och trevlig lördag!

ime said...

Ja det är mysigt. Kommer ihåg min egen mammas glädje när man hälsade på.
Kram och detsamma till dig